Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Νόθες εκλογές καταγγέλλει το ΠΑΜΕ

Την προσπάθεια της ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚίτικης διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, με νόθες εκλογές σε σωματεία φαντάσματα να εξασφαλίσουν αντιπροσώπους για να αλλοιώσουν τους συσχετισμούς τόσο στο Εργατικό Κέντρο όσο και στη ΓΣΕΕ, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Πιερίας του ΠΑΜΕ.

Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελούν οι εκλογές που έγιναν στις 27 Γενάρη, στο σωματείο εργαζομένων στον κατασκευαστικό τομέα, όπου δεν τηρήθηκαν ούτε τα αυτονόητα. Για παράδειγμα, δεν έγινε Γενική Συνέλευση και απολογισμός, δεν υπήρχε Εφορευτική Επιτροπή παρά μόνο δικαστικός αντιπρόσωπος, δεν υπήρχε το βιβλίο Μητρώου μελών και κατάσταση με τα οικονομικά τακτοποιημένα και με δικαίωμα ψήφου μέλη. Σαν συνέπεια, η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ έφεραν στρατιές ψηφοφόρων που καμία σχέση δεν είχαν με το σωματείο.

Μετά την παρέμβαση των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, έξω από την είσοδο του Εργατικού Κέντρου, αποτράπηκε η συμμετοχή στις νόθες εκλογές τουλάχιστον 20 εργαζομένων άλλων κλάδων που είχε κινητοποιήσει η ΠΑΣΚΕ. Η Γραμματεία Πιερίας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τον Πρόεδρο και τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρο για τις πρακτικές τους. Και καλεί την εργατική τάξη της Πιερίας να συσπειρωθεί στα σωματεία και να αλλάξει τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα. Να συστρατευτεί με το ΠΑΜΕ, τη μόνη ελπίδα που μπορεί να οδηγήσει την εργατική τάξη σε νίκες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ