Παρασκευή 25 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
Να απελευθερωθούν τώρα οι πέντε Κουβανοί αγωνιστές

Παράσταση διαμαρτυρίας χτες στην αμερικάνικη πρεσβεία από τον Ελληνοκουβανικό Σύνδεσμο

Ψήφισμα διαμαρτυρίας και το κείμενο υπογραφών, το οποίο είχε συνταχθεί στις 17 του Γενάρη σε εκδήλωση αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τους πέντε Κουβανούς αγωνιστές που κρατούνται παράνομα στις φυλακές των ΗΠΑ, επέδωσαν χτες το απόγευμα στην αμερικάνικη πρεσβεία εκπρόσωποι του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης. Να θυμίσουμε ότι η εκδήλωση είχε γίνει υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Κούβας στην Ελλάδα και με τη συνεργασία του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου, της Ελληνικής Επιτροπής Υποστήριξης των πέντε Κουβανών πατριωτών και του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου, ενώ το κείμενο έχει υπογράψει πλήθος προσωπικοτήτων, συνδικαλιστών, εργαζομένων και μαζικών φορέων.

Με την κίνηση αυτή οι παραβρισκόμενοι, εκπροσωπώντας εκατοντάδες ανθρώπους, επαναβεβαίωσαν την αμέριστη συμπαράστασή τους προς τους πέντε Κουβανούς αγωνιστές, απαίτησαν την άμεση απελευθέρωσή τους και απηύθυναν πλατύ κάλεσμα για την ανάπτυξη αλληλεγγύης προς αυτούς μέχρι την αποφυλάκισή τους.

«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κρατά την υπόθεση κάτω από ένα πέπλο αδιαφάνειας. Το θέμα στις ΗΠΑ δεν έχει δοθεί καθόλου στη δημοσιότητα. Σ' όλο τον κόσμο γίνονται μεγάλες καμπάνιες για να βγει στην επιφάνεια η υπόθεση και να πιεστεί η αμερικάνικη κυβέρνηση να σταματήσει την παράνομη δίωξή τους και να τους ελευθερώσει. Μέσα σ' αυτά τα πλαίσια είμαστε και εμείς σήμερα εδώ», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου, Νίκος Καρανδρέας.

Ο Κώστας Τουμασάτος, γραμματέας του Συνδέσμου, είπε πως το κείμενο έσπευσαν να υπογράψουν πολλοί προοδευτικοί άνθρωποι, καθώς οι πέντε Κουβανοί δεν έχουν διαπράξει καμιά αξιόποινη πράξη, ούτε έθιξαν την ασφάλεια των πολιτών των ΗΠΑ, αλλά, αντίθετα, άσκησαν ένα νόμιμο δικαίωμα, αυτό της υπεράσπισης της πατρίδας τους από τρομοκρατικές ενέργειες. «Θα συνεχίζουμε την καμπάνια αλληλεγγύης μέχρι την τελική απελευθέρωσή τους», δήλωσε.

Στη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας παραβρέθηκαν, ακόμα, εκπρόσωποι του Συνδέσμου Φυλακισθέντων - Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-'74, της ΕΕΔΔΑ, της ΠΕΔΥΕ και της ΕΕΔΥΕ, ο αντιδήμαρχος Νίκαιας, Γιάννης Βαγενάς, και ο Μπάμπης Αγγουράκης, υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ