Πέμπτη 17 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέο δράμα με νεκρό άστεγο

Ενας ακόμα άστεγος - ο δεύτερος μέσα σε λίγες μέρες - βρήκε τραγικό θάνατο. Ο άστεγος άνδρας κάηκε ζωντανός από πυρκαγιά (για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο) που ξέσπασε σε παλιό ακατοίκητο 3ώροφο κτίριο στην οδό Φιλελλήνων 5, στο Σύνταγμα στο οποίο κατοικούσε. Το σώμα του, το βρήκαν οι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο και έσβησαν τη φωτιά.

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες μέρες, στη Γλυφάδα, άστεγος είχε χάσει τη ζωή του ύστερα από άγριο ξυλοδαρμό από δύο άλλους άστεγους, επειδή χρησιμοποίησε μια ...γωνιά για να κοιμηθεί σε παλιό εργοστάσιο όπου ζούσαν οι δύο.

Παρατημένα εργοστάσια, ακατοίκητα σπίτια, διανυκτερεύοντα νοσοκομεία, παγκάκια και υπόστεγα, είναι τα μέρη που χρησιμοποιούνται από αστέγους, ψάχνοντας εξαθλιωμένοι ένα μέρος για να κοιμηθούν. Πανελλαδικά οι άστεγοι υπολογίζονται σε περισσότερους από 15.000, ενώ μόνο στο Δήμο Αθηναίων, το 2007, περίπου στους 1.500. Και όλα αυτά, όταν το κράτος και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην προκειμένη περίπτωση ο Δήμος της Αθήνας, με «Κοινωνικά Παντοπωλεία», Μνημόνια Συνεργασίας με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και «Ετος Αστέγων» (όπως είχε ανακηρυχτεί το 2007) δείχνουν ένα δρόμο μακριά από τις κύριες αιτίες και λύσεις του μεγάλου κοινωνικού προβλήματος. Στην πραγματικότητα, οι υπεύθυνοι γι' αυτήν την κατάσταση εμφανίζονται ως ...σωτήρες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ