Πέμπτη 17 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
«Να φύγουν τα χρυσωρυχεία από τη Θράκη»

Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση

Motion Team

Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση
Πανίσχυρο και ξεκάθαρο «όχι» στα χρυσωρυχεία του θανάτου, είπαν, χθες, χιλιάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, μαθητές και σπουδαστές από τη Ροδόπη και τον Εβρο, που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο έξω από το Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης. Με μια φωνή, απαίτησαν την άμεση και οριστική απομάκρυνση των χρυσωρυχείων από τη Θράκη.

Θυμίζουμε ότι επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ παραδόθηκε ο ορυκτός πλούτος της περιοχής στο ιδιωτικό κεφάλαιο και άνοιξε ο δρόμος για την εγκατάσταση της μεταλλουργίας χρυσού. Ο λαός της περιοχής κατάφερε τα προηγούμενα χρόνια με τους αγώνες του, να εμποδίσει τη λειτουργία των χρυσωρυχείων. Σήμερα, η κυβέρνηση της ΝΔ δίνει το πράσινο φως στη «Χρυσωρυχεία Θράκης ΑΕ» για την εγκατάσταση και λειτουργία του εργοστασίου, αφού με Κοινή Υπουργική Απόφαση προτίθεται να εγκρίνει την περιβαλλοντική μελέτη της επιχείρησης.

Στη μεγαλειώδη συγκέντρωση που έγινε χθες, μίλησαν εκπρόσωπος της Διανομαρχιακής Επιτροπής Αγώνα Ροδόπης - Εβρου ενάντια στα χρυσωρυχεία και εκπρόσωπος του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αλεξανδρούπολης. Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με τη μαχητική διαδήλωση στους δρόμους της Αλεξανδρούπολης.

Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα του λαού της περιοχής μετέφερε η Λίλα Καφαντάρη, βουλευτής του ΚΚΕ, που παραβρέθηκε στη συγκέντρωση συνοδευόμενη από κλιμάκιο στελεχών της ΝΕ Εβρου του Κόμματος. Οπως σημείωσε, το μεγαλειώδες αυτό συλλαλητήριο πρέπει να αποτελέσει την απαρχή ενός αγώνα που θα στρέφεται κατά της πολιτικής που ξεπουλά τον ορυκτό πλούτο και καταδικάζει το λαό να ζει με τις επιπτώσεις (περιβαλλοντικές κ.ά.) της ανεξέλεγκτης δράσης του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ