Σάββατο 12 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΩΓΟΣ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Προς υπογραφή συμφωνίας των μετόχων

Η υπογραφή της συμφωνίας των μετόχων του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, στη Σόφια, πιθανόν μέσα στο Φλεβάρη, θα είναι το επόμενο βήμα της διαδικασίας για την προώθηση της κατασκευής του. Την Τετάρτη έγινε η μονογραφή της συμφωνίας από τον υπουργό Ανάπτυξης Χ. Φώλια, τον αντιπρόεδρο της ρωσικής «Transneft» και εκπρόσωπο της ρωσικής κοινοπραξίας Β. Νέμτσεφ, τον διευθύνοντα σύμβουλο της βουλγάρικης «Bulgargaz» Λ. Ντένσεφ και τον εκπρόσωπο της ελληνικής κοινοπραξίας ΕΛΠΕ- ΘΡΑΚΗ ΑΕ, Θ. Βάρδα.

Είχε προηγηθεί η υπογραφή ενός ακόμη πρωτοκόλλου από τους τέσσερις μετόχους των τριών χωρών, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Κ. Καραμανλή στη Μόσχα, στις 18 Δεκέμβρη. Ο αγωγός αναμένεται να ωφελήσει σημαντικά τα κέρδη των εμπλεκόμενων εταιρειών και να καταστήσει την Ελλάδα άμεσα εμπλεκόμενη στις αντιπαραθέσεις έως και συγκρούσεις για τις ενεργειακές οδούς.

  • Η «Endesa Hellas», στην οποία συμμετέχει ο όμιλος «Μυτιληναίος», ανακοίνωσε ότι προωθεί τη δημιουργία τρίτης ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας φυσικού αερίου στο Βόλο. Η ισχύς της θα είναι 445 MW, η εγκατάστασή της θα γίνει σε ιδιόκτητη έκταση του ομίλου στην περιοχή Δημηνιού Μαγνησίας και ο προϋπολογισμός της είναι 280 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη ΔΕΣΦΑ για την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων κατασκευής αγωγού φυσικού αερίου για την τροφοδότηση της νέας μονάδας.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ