Τρίτη 8 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Συγκρούσεις και έρευνες...

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ, ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--

Τριήμερο αιματοχυσίας ήταν αυτό που πέρασε για το Πακιστάν, με επιθέσεις τόσο από στρατιωτικές δυνάμεις όσο και από ομάδες που η κυβέρνηση χαρακτηρίζει εξτρεμιστικές ισλαμιστικές. Χτες, οκτώ φύλαρχοι, υποστηρικτές της κυβερνητικής πολιτικής σκοτώθηκαν από πυρά ενόπλου στο βόρειο Ουαζιριστάν, ενώ σε επίθεση αυτοκτονίας στην είσοδο στρατιωτικής βάσης στην κοιλάδα Σουάτ τραυματίστηκαν τρεις στρατιώτες και έχασε τη ζωή του καμικάζι. Επίσης, επτά νεκροί άμαχοι είναι το αποτέλεσμα του πυρ που άνοιξαν οι επίσημες δυνάμεις ασφαλείας της χώρας, ξημερώματα Σαββάτου, στην κοιλάδα Σουάτ, που αντί για εξτρεμιστές έπληξαν κατοικημένες περιοχές.

Οσον αφορά τη δολοφονία της πρώην πρωθυπουργού, Μπεναζίρ Μπούτο, ο Πρόεδρος του Πακιστάν Περβέζ Μουσάραφ σε δηλώσεις του παραδέχτηκε ότι μπορεί να πυροβολήθηκε από ένοπλο, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης φέρει ευθύνη για το θάνατό της καθώς εξέθεσε τον εαυτό της στον κίνδυνο. Την Παρασκευή έφθασε στη χώρα και η ειδική ομάδα της Σκότλαντ Γιαρντ και άρχισε τις έρευνες σε συνεργασία με τις τοπικές αστυνομικές αρχές, με το κόμμα του Λαού του Πακιστάν, του οποίου ηγείτο το θύμα, να ισχυρίζεται ότι η παρουσία των Βρετανών δε θα βοηθήσει, καθώς θα ερευνούν βάσει εντολών της κυβέρνησης...

Δεδομένης της δολοφονίας Μπούτο, η ΕΕ ανακοίνωσε ότι θα αποστείλει 100 παρατηρητές, για να διασφαλιστεί η «δίκαιη και ελεύθερη διεξαγωγή των εκλογών της 18ης Φλεβάρη».

Τέλος, ο Πακιστανός πρεσβευτής στις ΗΠΑ, Μαχμούντ Αλί Ντουράνι, απέρριψε κατηγορηματικά τις αιτιάσεις ότι ο ηγέτης της Αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν, κρύβεται σε κάποια μεθοριακή περιοχή του Πακιστάν, μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ