Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αύριο οι συσκέψεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Συνεχίζονται οι εξορμήσεις - συζητήσεις με τους εργαζόμενους

Αύριο το απόγευμα στις 6 μ.μ. είναι προγραμματισμένη η πλατιά σύσκεψη συνδικάτων, συνδικαλιστών και εργαζομένων, την οποία οργανώνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, στην αίθουσα Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (πλατεία Κάνιγγος, Βερανζέρου 1, 2ος όροφος). Την ίδια μέρα, στις 7 μ.μ., θα γίνει και η σύσκεψη που διοργανώνει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, στο ΕΚΘ (αίθουσα 1ου ορόφου).

Στόχος των ταξικών δυνάμεων είναι να κάνουν τον απολογισμό της απεργίας και των συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ στις 12 Δεκέμβρη και να καθορίσουν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα σε πορεία κλιμάκωσης για το Ασφαλιστικό και τις Συλλογικές Συμβάσεις, σε μια περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση και άλλες πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους και να καλλιεργήσουν τον εφησυχασμό, αξιοποιώντας και την παραίτηση του πρώην υπουργού Απασχόλησης.

Χαρακτηριστικό ως προς αυτό είναι το παράδειγμα της ΑΔΕΔΥ. Στη χτεσινή Εκτελεστική Επιτροπή, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έθεσαν ζήτημα να παρθεί απόφαση για απεργιακή κλιμάκωση μέσα στο τρίτο 10ήμερο του Γενάρη, προβάλλοντας τα αιτήματα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Η πλειοψηφία (ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ - «Αυτόνομη Παρέμβαση») αρνήθηκαν να καταλήξουν σε απόφαση, χρησιμοποιώντας σαν πρόσχημα την αλλαγή στην ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης και τις επικείμενες συναντήσεις με τη νέα υπουργό και παρέπεμψαν το θέμα σε άλλη συνεδρίαση μετά τις γιορτές.

Στον αντίποδα, οι ταξικές δυνάμεις συνεχίζουν τις καθημερινές εξορμήσεις στους τόπους δουλιάς. Σήμερα Τετάρτη, εξορμήσεις θα γίνουν σε ΕΛΜΕΠ, ΤΖΕΝΕΦΑΡΜ, Οργανισμό Δημοσιογραφικού Χάρτου. Αύριο, στα υποκαταστήματα Τράπεζας Πειραιώς, στα κεντρικά της Εμπορικής Τράπεζας, στους Δήμους Γλυφάδας και Παλαιού Φαλήρου και στην ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ. Την Παρασκευή στη ΦΑΓΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ