Παρασκευή 7 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νεκρός 42χρονος οδηγός σε λατομείο της Πέλλας

Κάτοικοι της περιοχής κατέλαβαν χτες το χώρο, απαιτώντας να σταματήσουν τα εργοδοτικά εγκλήματα

Το θάνατο πάνω στο μεροκάματο βρήκε το απόγευμα της Τετάρτης 42χρονος εργαζόμενος σε λατομείο της Πέλλας και χειριστής φορτηγού μηχανήματος (Dumper), όταν το όχημα που οδηγούσε αναποδογύρισε. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο οδηγός, πατέρας δύο παιδιών, την ώρα που κατέβαινε από το «πατάρι» του λατομείου με το όχημα, θα πρέπει να διαπίστωσε ότι τα φρένα «δεν έπιαναν» και στην προσπάθεια του να το συγκρατήσει, το έριξε προς την πλευρά του βουνού.

Κάτοικοι της κοινότητας Πλαγιαρίου του Δήμου Κύρρου Πέλλας, από χτες έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του λατομείου, ζητώντας να αποδοθούν ευθύνες στους υπεύθυνους της επιχείρησης, οι οποίοι εξαφανίστηκαν μετά το «ατύχημα». Συνδικαλιστές του σωματείου χειριστών Γιαννιτσών δήλωναν ότι πρόκειται για το τρίτο παρόμοιο ατύχημα στο λατομείο - τη φορά αυτή θανατηφόρο - με τα φορτηγά μηχανήματα αυτού του τύπου. Πρόσθεταν ότι πριν δεκαπέντε μέρες άλλο ένα θανατηφόρο εργατικό ατύχημα έγινε σε επιχείρηση της Σκύδρας, όταν 40χρονος εργαζόμενος καταπλακώθηκε από ένα κακοσυντηρημένο φορτηγό μηχάνημα.

«Τα μηχανήματα αυτά που θα έπρεπε να τα αποσύρουν σε 7 χρόνια τα κρατάνε πάνω από 15 χρόνια. Πέρα από την παλαιότητα των μηχανημάτων και την κακιά συντήρηση, διαπιστώνουμε συνέχεια ότι δεν έχουν οι επιχειρήσεις βιβλίο συντήρησης», τονίζει ο πρόεδρος του σωματείου Χειριστών Γιαννιτσών. Να σημειωθεί ότι το όχημα που οδηγούσε ο νεκρός εργάτης δεν έφερε πινακίδες, ενώ ερευνώνται οι καταγγελίες σχετικά με την ανυπαρξία μηχανολογικών ελέγχων, τη στιγμή μάλιστα που συχνά γινόταν λόγος για βλάβες στα φρένα των παραπάνω μηχανημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ