Τρίτη 27 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Οχι στην επιχείρηση συκοφάντησης των αγώνων των μαθητών»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

Με αφορμή τις καταστροφές σε σχολείο του Παγκρατίου και την επιμονή των αστικών ΜΜΕ να ταυτιστούν οι μαθητικοί αγώνες με αυτές, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ με ανακοίνωσή του τονίζει: «Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας καταγγέλλει μια ακόμα καλά οργανωμένη προσπάθεια για αποπροσανατολισμό και συκοφάντηση των αγώνων των μαθητών με αφορμή τις καταστροφές σε σχολείο του Παγκρατίου».

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «δεν είναι η πρώτη φορά που οι καλοθελητές του συστήματος δρουν προβοκατόρικα, οργανώνουν πώς θα διαβάλουν και θα αμαυρώσουν τον αγώνα των μαθητών, συνδέοντας τις μαθητικές καταλήψεις και κινητοποιήσεις με καταστροφές, βανδαλισμούς, ναρκωτικά, βιασμούς κλπ. Τέτοια φαινόμενα δεν είχαν ποτέ και δε θα έχουν σχέση με τους αγώνες της νεολαίας και του λαού.

Οι "βάνδαλοι" μαθητές, οι "ταραξίες" φοιτητές, οι "εμποδίζοντες το κοινωνικό σύνολο" απεργοί και συνταξιούχοι είναι πολυδουλεμένα και πολυπαιγμένα σενάρια. Εμφανίζονται και εντείνονται όσο οι αγώνες του λαού και της νεολαίας τρομάζουν όσους προωθούν και υπηρετούν τα αντιλαϊκά συμφέροντα».

«Καλούμε τους μαθητές, τους καθηγητές και τους γονείς και όλους τους εργαζόμενους να περάσουν στην αντεπίθεση», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση. Και επισημαίνεται: «Να πέσει στο κενό κάθε προσπάθεια που έχει σαν στόχο να στρέψει τους γονείς ενάντια στα παιδιά τους, τους καθηγητές ενάντια στους μαθητές τους. Η καλύτερη απάντηση θα δοθεί μέσω του ενωμένου και συντονισμένου αγώνα των μαθητών, φοιτητών, καθηγητών, των εργαζόμενων, των γονέων για την Παιδεία των σύγχρονων αναγκών. Καλούμε τους μαθητές να συνεχίσουν τον αγώνα τους και να τον περιφρουρήσουν δυναμικά από κάθε προβοκάτσια».

«Τα δίκαια αιτήματα των μαθητών και ο δίκαιος αγώνας τους έχει την αμέριστη στήριξη του ελληνικού λαού. Οι μαζικές κινητοποιήσεις δίνουν τον τόνο για τη συνέχεια. Εχουμε αγώνες σήμερα, έχουμε αγώνες αύριο, θα έχουμε αγώνες όσο συνεχίζεται η επίθεση από την κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της ενάντια στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η υπόθεση «καταστροφές στο Παγκράτι» βρωμάει προβοκάτσια από την κορφή ως τα νύχια καθώς σε πάνω από 400 καταλήψεις στα σχολεία την προηγούμενη περίοδο οι αγωνιζόμενοι μαθητές απέδειξαν στην πράξη πως ξέρουν να περιφρουρούν αποφασιστικά τον αγώνα τους. Για το πρόβλημα στο Παγκράτι παραμένουν αναπάντητα μια σειρά ερωτήματα που αφορούν και τη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την αστυνομία ως προς τις σκοπιμότητές τους καθώς οι μαρτυρίες συγκλίνουν πως οι βανδαλισμοί από εξωσχολικές ομάδες είχαν άνωθεν ανοχή...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ