Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή και ταξικό προσανατολισμό στην απεργία στις 26 Νοέμβρη
«Στις δύσκολες μέρες που έρχονται και ενώ η επίθεση γενικεύεται, όλα δείχνουν και πάλι ότι, στη μάχη ενάντια στην αντιλαϊκή - αντιεκπαιδευτική πολιτική των ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να υπάρξει μέσος δρόμος. Στη συνολική επίθεση που δεχόμαστε, χρειάζεται συνολική αντεπίθεση με θέσεις που να χτυπούν την καρδιά της. Ο συσχετισμός δύναμης όμως στα ΔΣ των Εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών δεν επιτρέπει να γίνουν εστίες για αντίσταση και αντεπίθεση στη σαρωτική επιδρομή του κεφαλαίου στην Παιδεία, στην Εργασία, στην Πρόνοια κλπ», σημειώνει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.
Σε ό,τι αφορά το ρόλο των ηγετικών πλειοψηφικών ομάδων στις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, σημειώνει: «Οι ηγετικές πλειοψηφικές ομάδες σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ μεθοδικά φροντίζουν να σπρώχνουν το χρόνο και να προκηρύσσουν αποσπασματικούς αγώνες χωρίς συνέχεια, κλιμάκωση και προοπτική. Η αποφασιστική λοιπόν απάντηση στις πλειοψηφίες αυτές και στο σύνολο της αντιεκπαιδευτικής - αντιλαϊκής επίθεσης μπορεί να δοθεί πρώτα και κύρια από την αναμόρφωση του πλαισίου διεκδίκησης, με αιτήματα που θα αναδεικνύουν τα προβλήματα σε όλο τους το βάθος και την έκταση, θα αποκαλύπτουν τις αιτίες τους και τους αυτουργούς και θα συσπειρώνουν ευρύτερες δυνάμεις».
Μπροστά στην απεργία, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς τονίζοντας ότι είναι απαραίτητη «η υιοθέτηση του ταξικού πλαισίου του ΠΑΜΕ, που εγγυάται τη βαθύτερη πολιτική συνειδητοποίηση μέσα από τους αγώνες και μπορεί να ασκήσει ουσιαστική πολιτική πίεση. Η μαζική μας συμμετοχή στις απεργίες, 26 του Νοέμβρη και 12 του Δεκέμβρη, και η πάλη μέσα από αυτές για την αναμόρφωση του πλαισίου είναι ένας δρόμος για να μπορέσουμε να προσδώσουμε συνέχεια και κλιμάκωση στους αγώνες, είναι ένας τρόπος ώστε να δημιουργηθεί το υπέδαφος για ουσιαστικά ρήγματα στην κυρίαρχη πολιτική, μέχρι την ανατροπή της». Και καλεί τους εκπαιδευτικούς να απορρίψουν «τα αναντίστοιχα με το βάρος της επίθεσης διαχειριστικά πλαίσια των δύο Ομοσπονδιών, που αποπροσανατολίζουν, αποσυντονίζουν και καλλιεργούν σύγχυση και ψευδαισθήσεις».
«Οι προωθούμενες αντιδραστικές αλλαγές είναι στρατηγικής σημασίας για το κεφάλαιο. Γι' αυτό και κάθε μάχη που δίνει το εκπαιδευτικό και γενικότερα το εργατικό κίνημα πρέπει να είναι ενάντια στις αναδιαρθρώσεις, στην τάξη που τις έχει ανάγκη και σε κάθετη ρήξη με τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς σχηματισμούς που τις υποστηρίζουν», τονίζει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.