Πέμπτη 22 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Αφού δεν υπάρχουν δάσκαλοι θα κάνει το μάθημα ο προϊστάμενος

Στον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στην οδό Καραολή Δημητρίου 50, στον Πειραιά, θα μεταφέρουν στις 9 σήμερα το πρωί οι ίδιοι οι γονείς τα παιδιά τους, που φοιτούν στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου, για να τους κάνει μάθημα ο ίδιος αφού στο σχολείο δεν υπάρχουν οι δάσκαλοι που απαιτούνται. Την απόφαση αυτή έλαβε η Ενωση Γονέων Κερατσινίου, μετά την αδυναμία που δηλώνει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να καλύψει πλήρως τα κενά, ενώ οι γονείς των μαθητών από την περασμένη Τρίτη πραγματοποιούν κατάληψη στο σχολείο.

Η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά, όπως μας τόνισε ο αντιπρόεδρός της Γιώργος Φλουτσάκος και πρόεδρος της Ενωσης Γονέων 5ου Δημοτικού, είχε έγκαιρα διαμαρτυρηθεί, μαζί με τις Ενώσεις Γονέων και Κηδεμόνων Κερατσινίου και Περάματος, για τα κενά σε δασκάλους, καθώς από τα σχολεία των δύο πόλεων απουσιάζουν 14 δάσκαλοι. Εγκαιρα είχε θέσει το πρόβλημα στον υφυπουργό Παιδείας, από τον οποίο έλαβε την απάντηση πως δεν υπάρχουν άλλες πιστώσεις. Την περασμένη Πέμπτη, σε συνάντηση με τον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας, τον ενημέρωσαν πως τα κενά στις δύο πόλεις είναι 14 δάσκαλοι και τους απάντησε πως μόνο 1 μπορεί να διαθέσει με την αιτιολογία πως δεν υπάρχουν άλλοι. Τους ενημέρωσε μάλιστα πως με τις τοποθετήσεις των νέων διευθυντών θα υπάρξουν 4-5 νέες κενές θέσεις και τους πρότεινε το ένα τμήμα του σχολείου να μεταφερθεί στο συστεγαζόμενο σχολείο.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, η Ενωση Γονέων Κερατσινίου συγκέντρωσε υπογραφές και προχώρησε σε κατάληψη του σχολείου από τους ίδιους τους γονείς, έχοντας τη συμπαράσταση και του Συλλόγου Διδασκόντων και του 22ου Δημοτικού Σχολείου που συστεγάζεται, ενώ η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά δηλώνει αποφασισμένη να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις μέχρι να καλυφτούν πλήρως τα κενά στα σχολεία.

  • Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Περάματος πραγματοποίησε χτες η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων Περάματος, εκφράζοντας την αντίθεσή της στην ίδρυση νηπιαγωγείου από το δήμο, πράξη που ανοίγει το δρόμο για το πέρασμα και της Προσχολικής Αγωγής στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Στο πλευρό τους ήταν και ο Γιάννης Πατσιλινάκος, επικεφαλής της παράταξης «Πέραμα Σύγχρονη Πόλη», ο οποίος τους εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα τους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ