Πέμπτη 22 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αρχισε η δίκη της Τρου

Eurokinissi

Ξεκίνησε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη της πρώην εφόρου του Μουσείου Γκετί, Μάριον Τρου, η οποία κατηγορείται για την κλοπή χρυσού στεφανιού, που επεστράφη στην Ελλάδα στις αρχές του χρόνου, με την υπεράσπιση να καταθέτει ένσταση παραγραφής του αδικήματος.

Η Μ. Τρου, η οποία αντιμετωπίζει κατηγορίες αρχαιοκαπηλίας και στην Ιταλία, κατηγορείται για υπεξαίρεση, αποδοχή και διάθεση μνημείου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας κατ' επάγγελμα. Θυμίζουμε ότι στο σπίτι της στην Πάρο είχαν βρεθεί μη δηλωμένα αρχαία αντικείμενα. Το χρυσό μακεδονίτικο στεφάνι του 4ου μ.Χ. αιώνα που επεστράφη στην Ελλάδα στις αρχές του 2007 είχε κλαπεί από την χώρα μας στο διάστημα Φεβρουαρίου 1992 - Αυγούστου 1993 και ...αποτελούσε εκθεσιακό αντικείμενο στο Μουσείο Γκετί.

Η Μ. Τρου δεν είναι παρούσα στη δίκη, αλλά, σύμφωνα με τον συνήγορό της, το έγκλημα φέρεται να τελέστηκε στις ΗΠΑ, όπου σύμφωνα με το εκεί Δίκαιο αποτελεί πλημμέλημα, και επομένως έχει παραγραφεί ήδη λόγω παρέλευσης 5ετίας. Το δικαστήριο επιφυλάχτηκε να αποφανθεί επί της ένστασης την επόμενη Τρίτη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ