Στα Χανιά, τη Φθιώτιδα και την Αθήνα τα τελευταία περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας
Με τη ζωή τους πλήρωσαν τρεις ακόμα εργάτες μέσα σε λίγες μέρες το εργοδοτικό κυνήγι του κέρδους και την παντελή έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Σύμφωνα μόνο με τα στοιχεία του «Ρ», οι νεκροί των εργοδοτικών εγκλημάτων στους τόπους δουλιάς από τις αρχές του 2007 έφτασαν τους 101. Χτες το πρωί, στο 5ο χλμ. της επαρχιακής οδού Χανίων - Ομαλού, σε έργα αποχέτευσης της ΔΕΥΑΧ, ο 59χρονος Γιώργος Καβρουλάκης βρήκε ακαριαίο θάνατο όταν κατά τη διάρκεια απομάκρυνσης των χωμάτων από την καρότσα του φορτηγού που οδηγούσε (βρισκόταν σε ανατροπή), αυτή του έπεσε στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να τον συνθλίψει. Ο 59χρονος δούλευε σε εργολαβικό συνεργείο.
Προχτές, Δευτέρα 19 Νοέμβρη, βρήκε τραγικό θάνατο ο αλβανικής καταγωγής Majri Husenbelliu, 41 ετών, εργάτης σε εργολαβικό συνεργείο, πατέρας δυο παιδιών, όταν την ώρα που δούλευε μέσα σε τάφρο για τον αγωγό του βιολογικού καθαρισμού του Δήμου Ελάτειας Φθιώτιδας, βάθους 4 μέτρων, καταπλακώθηκε από χώματα εξαιτίας της υποχώρησης μέρους του τοιχώματος, αφού δεν υπήρχε αντιστήριξη ή άλλα μέτρα ασφάλειας.
Την περασμένη Τετάρτη, 14 Νοέμβρη στις 11 το πρωί, σκοτώθηκε ο συνταξιούχος οικοδόμος Αντώνης Ρεκατσίνας, 63 ετών, σε οικοδομή επί της οδού Ηρακλείτου 1 στον Αλιμο. Σύμφωνα με καταγγελία του Παραρτήματος Ηλιούπολης - Υμηττού του Συνδικάτου Οικοδόμων «είναι εγκληματικές οι ευθύνες της εργοδοσίας για την έλλειψη μέτρων ασφάλειας και των απάνθρωπων συνθηκών δουλιάς (εργασία στα καλούπια υπό βροχή)». Το «ατύχημα», όπως καταγγέλλει το παράρτημα των οικοδόμων, μέχρι και τη Δευτέρα 19 Νοέμβρη δεν είχε δηλωθεί στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, αλλά ούτε και στο ΚΕΠΕΚ. Και το Παράρτημα καταλήγει: «Για την εργοδοσία προκύπτουν σοβαρές ευθύνες τόσο για την έλλειψη μέτρων ασφάλειας όσο και για την απόκρυψη του συμβάντος. Φαίνεται ότι για την εργοδοσία οι οικοδόμοι θεωρούνται παράπλευρες απώλειες, που ακόμα και ο θάνατος του εργάτη είναι αναστολή της κερδοφορίας του».