Σάββατο 10 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Στο κενό οι απεργοσπαστικές μεθοδεύσεις

Νέες συγκεντρώσεις τη Δευτέρα και την Τρίτη

Σε μεθοδεύσεις που στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους ώστε να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους, κατέφυγε η δημοτική αρχή - στηρίζεται από τη ΝΔ - του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Οι εργαζόμενοι στο δήμο συνεχίζουν την απεργία τους μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα, παράλληλα με τους συναδέλφους τους στη Δημοτική Επιχείρηση που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, με βασικά αιτήματα την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

Χτες το πρωί η δημοτική αρχή προχώρησε στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων (θα εκδικαστούν την ερχόμενη Δευτέρα), ζητώντας να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία. Την ίδια στιγμή ανέθεσε την αποκομιδή των σκουπιδιών σε ιδιώτη, τα απορριμματοφόρα του οποίου ξεκίνησαν με τη συνοδεία περιπολικών (!) και σταμάτησαν ύστερα από τις αντιδράσεις των εργαζομένων. Το απόγευμα, η δημοτική αρχή επιχείρησε να πετύχει μερική αναστολή της απεργίας, κάτι που απέρριψαν και πάλι οι εργαζόμενοι. Στο πλευρό τους βρέθηκαν μέχρι αργά χτες το βράδυ συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Πέρρο, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και ο Βασίλης Λυκούρας, επικεφαλής της παράταξης «Δημοκρατική Ενότητα» Δήμου Ηρακλείου.

Η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι και στο Δήμο Νέου Ηρακλείου «αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο της ευρωυποταγής και των κομμάτων που υποστηρίζουν αυτές τις πολιτικές - ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ και των δημάρχων τους στην ΚΕΔΚΕ». Καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν το «παρών» στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 12/11, στις 7 μ.μ. και την Τρίτη στην παναττική στάση εργασίας (11 το πρωί έως τέλος της βάρδιας) που έχει κηρύξει η Ομοσπονδία (ύστερα από την πίεση που ασκούν τα γεγονότα και η δράση των ταξικών δυνάμεων) και στη συγκέντρωση 12 το πρωί έξω από το Δημαρχείο του Δήμου Νέου Ηρακλείου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ