Πλατιά σύσκεψη φορέων, αύριο, Πέμπτη 1 Νοέμβρη, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Γουβών
Η περιοχή που η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου έχει σχεδιάσει να βγάλει «στο σφυρί» |
Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή Πρωτοβουλίας φορέων που έχει συσταθεί για την αξιοποίηση της βάσης, καλεί σε πλατιά σύσκεψη όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αύριο Πέμπτη, 1 Νοέμβρη, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Γουβών.
Για το θέμα, ανακοίνωση εξέδωσαν και οι Επιτροπές Πόλης και Υπαίθρου Ηρακλείου του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι η απόφαση αυτή της κυβέρνησης δεν αποτελεί «κεραυνό εν αιθρία». «Ηδη, τα μεγάλα έργα (έργα υποδομής, αεροδρόμια, λιμάνια, κ.ά.) γίνονται με αυτή τη μέθοδο που έχουν επιλέξει τόσο η ΝΔ σήμερα, όσο και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ παλιότερα».
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως, από το 1994 που έκλεισε η βάση, ο χώρος ποτέ δεν αποδόθηκε, στην πραγματικότητα, στο κράτος. Από τα 738 στρέμματα, τα 121 είχαν αποδοθεί στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ) και τα 150 στρέμματα στην εταιρεία «ΕΙΡΗΝΗ» στην οποία συμμετείχαν η Νομαρχία Ηρακλείου, ο Δήμος Γουβών και άλλοι φορείς. Η απόφαση παράδοσης του χώρου στο μεγάλο κεφάλαιο, σημειώνεται, έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που το ΚΚΕ εδώ και χρόνια λέει: Πως για την ΕΕ, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, η γη, τα δάση, το νερό και γενικότερα το περιβάλλον αποτελούν εμπόρευμα και, ταυτόχρονα, πηγή κέρδους για το μεγάλο κεφάλαιο.
Καταλήγοντας, το ΚΚΕ καλεί τους φορείς και το λαό του νομού να πάρουν την υπόθεση προστασίας του χώρου στα χέρια τους. Επιπλέον, σημειώνεται ότι τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΚΚΕ θα πρωτοστατήσουν, ώστε να δημιουργηθεί Επιτροπή Αγώνα για να αποτραπεί η παράδοση της έκτασης στους ιδιώτες.