Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρέμβαση στη Βουλή για τις διώξεις συνδικαλιστών δικαστών

Τις πειθαρχικές διώξεις εις βάρος συνδικαλιστών δικαστών φέρνει στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Σε αυτήν τονίζεται ότι «σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο, ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη σε βάρος δικαστών - συνδικαλιστών που είναι μέλη του ΔΣ της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων επειδή είχαν ζητήσει τη διενέργεια έρευνας σχετικά με τον πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Ρ. Κεδίκογλου. Σημειώνεται ότι κατά το παρελθόν οι ίδιοι πάλι δικαστές είχαν αντιταχθεί, στα πλαίσια της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, κατά ενεργειών του προέδρου του Αρείου Πάγου τις οποίες είχαν θεωρήσει ως ανεπίτρεπτη παρέμβαση στο έργο των δικαστών.

Είναι προφανές ότι τέτοιου είδους διώξεις πλήττουν το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης, σε έναν κλάδο που έτσι και αλλιώς τα συνδικαλιστικά του είναι περιορισμένα και καλλιεργούν ένα κλίμα εκφοβισμού στους δικαστές».

Τέλος, ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τον αρμόδιο υπουργό: Είναι αλήθεια ότι ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη σε βάρος των τριών δικαστών επειδή έκαναν αναφορά και ζήτησαν τη διενέργεια έρευνας για τον πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου; Τι μέτρα πρόκειται να πάρει, ώστε να πάρουν τέλος διώξεις που πλήττουν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα αλλά και την προσωπική ανεξαρτησία των δικαστών;


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ