Κυριακή 4 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Φτιάχνουμε ένα βιβλίο;

Η ευφάνταστη πένα του αρχαιολόγου - συγγραφέα Χρήστου Μπουλώτη, συναντήθηκε με το «επαναστατικό» πινέλο του ζωγράφου - εικονογράφου Βασίλη Παπατσαρούχα και... προέκυψαν «Οι 12 Κοκκινοσκουφίτσες και ο Κουρδιστός Λύκος».

Ετσι, η Κοκκινοσκουφίτσα του γνωστού παραμυθιού μεγάλωσε, παντρεύτηκε το γιο του κυνηγού που την είχε σώσει από τον κακό λύκο, γέννησε δώδεκα κόρες και τις ονόμασε και τις δώδεκα Κοκκινοσκουφίτσα. Οι κόρες λαχταρούν να ζήσουν κι αυτές μια περιπέτεια στο δάσος με κακό λύκο, όπως η διάσημη μαμά τους. Ομως το δάσος είχε κοπεί από χρόνια, και οι λύκοι έφυγαν μακριά. Τι να κάνουν τα κορίτσια; Αποφασίζουν να ζωγραφίσουν ένα παράξενο δάσος. Κι ο λύκος; Παραγγέλνουν στην Κίνα έναν λύκο κουρδιστό που είναι σαν αληθινός...

Με αφορμή το «ανατρεπτικό» βιβλίο, ο Βασίλης Παπατσαρούχας και οι εκδόσεις «ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ» προσκαλούν τα παιδιά 7-9 ετών, στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης για να ανακαλύψουν, συμμετέχοντας σε ένα κύκλο τριών εικαστικών εργαστηρίων, πώς ένα κλασικό παραμύθι μετατράπηκε σε μια απρόβλεπτη περιπέτεια.

Στα εργαστήρια τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη διαδικασία δημιουργίας ενός βιβλίου. Να παρακολουθήσουν το διάλογο μεταξύ εικόνας και κειμένου, να γίνουν συγγραφείς, εικονογράφοι, και τέλος να «στήσουν» το δικό τους τετρασέλιδο.

Οι «Συναντήσεις Τέχνης» θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του Μουσείου (Κόδρου 9, προέκταση οδού Βουλής, Πλάκα) τις Κυριακές 11/11, 25/11 και 9/12, και ώρες 12:30-14:30. Δηλώσεις συμμετοχής από 6/11 στα τηλ.: 210.3312.621, 210.3312.750 (κόστος συμμετοχής και για τα τρία εργαστήρια, 45 ευρώ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ