Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΠΕΙΡΑΙΑ: Συνεχίζεται και σήμερα η τρίωρη στάση εργασίας (7 π.μ.-10 π.μ.) των εργαζόμενων στους Παιδικούς Σταθμούς Πειραιά για τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, εκπαιδευτικού και βοηθητικού. Από το 2002 μέχρι σήμερα έχουν συνταξιοδοτηθεί 39 εργαζόμενοι και μόλις προχτές προσλήφθηκαν οκτώ, καθώς και όσες θέσεις έχουν προκηρυχτεί μέσω ΑΣΕΠ καλύπτονται με το σταγονόμετρο.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Παναττική 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στο υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποίησαν χθες το πρωί οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Αττικής, με κοινή απόφαση της Ομοσπονδίας και του Σωματείου, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, αξιοπρεπείς μισθούς, κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης και άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε απούσα, παρόλο που γνώριζε για την κινητοποίηση. Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι επισκέφθηκαν τα κόμματα στη Βουλή, όπου και κατέθεσαν τα αιτήματά τους.

ΔΕΗ: Την πραγματοποίηση 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας αποφάσισε η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ για τις 5 του Νοέμβρη, ζητώντας από τη διοίκηση διάλογο για το στρατηγικό επιχειρησιακό σχέδιο της ΔΕΗ. Σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ, η διοίκηση αρνήθηκε το αίτημα να μην προχωρήσει σε απόφαση για το σχέδιο στη συνεδρίασή της στις 13 του Νοέμβρη. Σε περίπτωση μη ικανοποίησης του αιτήματος, θα ακολουθήσουν 48ωρες απεργίες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ