Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Απαιτούν μισθούς πέντε μηνών

Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους και μόνιμη - σταθερή εργασία απαιτούν οι 125 εργαζόμενοι στη Δημοτική Επιχείρηση Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, οι οποίοι στο πλαίσιο της τριήμερης απεργίας που ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη, έκαναν χτες κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Απασχόλησης. Η δημοτική αρχή, που στηρίζεται από τη ΝΔ, έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους για πέντε μήνες και μιλώντας για υπεράριθμο προσωπικό αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων.

Μετά από πίεση των εργαζομένων, στο πλευρό των οποίων βρέθηκε εκ μέρους του ΠΑΜΕ ο Γιώργος Μπουλούγαρης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στους Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς, έγινε συνάντηση με το γενικό γραμματέα του υπουργείου, Παν. Κοντό, ο οποίος προσπάθησε να εμφανίσει το ζήτημα ως νομικό. Η αλήθεια είναι ότι οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της αντεργατικής πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, συνέπεια της οποίας είναι η ιδιωτικοποίηση της Πρόνοιας, η δημιουργία δημοτικών επιχειρήσεων που κρατούν τους εργαζόμενους ομήρους «ευέλικτων» εργασιακών σχέσεων και φορτώνουν τους δημότες με νέα οικονομικά βάρη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τη στιγμή που οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι, οι γονείς πληρώνουν τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς της Δημοτικής Επιχείρησης, ύψους από 200 μέχρι και 280 ευρώ. Την επόμενη Δευτέρα θα γίνει τριμερής συνάντηση στο υπουργείο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ