Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Κόντρα στην ιδιωτικοποίηση και την υποβάθμιση

Πληθαίνουν οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων και τα καλέσματα σε κινητοποιήσεις την 1η Νοέμβρη

Με συνελεύσεις και αγωνιστικές πρωτοβουλίες, φοιτητές και σπουδαστές οργανώνουν τον αγώνα τους για πραγματικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, κόντρα στην αντιεκπαιδευτική πολιτική. Φοιτητές και σπουδαστές προχωρούν καθημερινά σε γενικές συνελεύσεις, συνελεύσεις ετών και εξαμήνων και διεκδικούν με αγωνιστικές πρωτοβουλίες το δικαίωμα στην πραγματικά δημόσια και δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, δωρεάν συγγράμματα, σίτιση, στέγαση, μετακινήσεις. Και απαιτούν να μην εφαρμοστεί - να καταργηθεί ο νόμος - πλαίσιο και να μην εφαρμοστεί η κοινοτική οδηγία 36/05, που εξομοιώνει τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων πανεπιστημίων και ΤΕΙ με εκείνα των αποφοίτων των διαφόρων κολεγίων και ΚΕΣ. Ηδη, προγραμματίζονται νέες εκπαιδευτικές συγκεντρώσεις την Πέμπτη 1 Νοέμβρη σε πολλές πόλεις.

Στην Αθήνα, στη συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια καλούν οι σύλλογοι φοιτητών Φυσικού, Οικονομικού και Νηπιαγωγών, ενώ την επόμενη βδομάδα είναι προγραμματισμένες οι περισσότερες γενικές συνελεύσεις. Στην Πάτρα, σε συγκέντρωση σήμερα, στις 6 μ.μ. από το Παράρτημα και πορεία στο κέντρο της πόλης καλούν οι σύλλογοι φοιτητών Θεατρικού, Φιλολογικού, Πολιτικών Μηχανικών, Ιατρικής, Μαθηματικού, Βιολογικού, Χημικού, Χημικών Μηχανικών, Η/Υ, Ηλεκτρολόγων, Μηχανολόγων και Εστίας. Στην Πάτρα είναι ήδη προγραμματισμένη η επόμενη συγκέντρωση για την Παιδεία, την ερχόμενη Πέμπτη, 1 Νοέμβρη, στις 11 π.μ. στο Παράρτημα, με αποφάσεις φοιτητικών συλλόγων. Στα Γιάννενα, σε κινητοποίηση στις 12 το μεσημέρι στην Ακαδημία καλεί ο σύλλογος φοιτητών Ιατρικής και ο σύλλογος ΔΕΠ του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στην Κέρκυρα, σε κινητοποίηση την 1η Νοέμβρη καλεί ο σύλλογος φοιτητών Μουσικού και στο Αγρίνιο ο σύλλογος φοιτητών του τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών.

Μπλοκάρουν τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα

Χτες, στο πανεπιστήμιο Πειραιά, φοιτητές ανταποκρινόμενοι σε κάλεσμα της ΠΚΣ, προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στη συνέλευση του τμήματος Στατιστικής, απαιτώντας να μην περάσει η ισοτίμηση του πτυχίου τους με τα τρίχρονα μπάτσελορ. Η κινητοποίηση των φοιτητών έγινε με αφορμή αιτήσεις ισοτίμησης δύο αποφοίτων μπάτσελορ στο τμήμα. Τελικά, μετά από πίεση των φοιτητών αλλά και τη διαφωνία μερίδας καθηγητών, η συνέλευση δεν κατέληξε.

Στο πανεπιστήμιο Πατρών φοιτητές προχώρησαν σε κινητοποίηση στο εστιατόριο, απαιτώντας να μην παραδοθεί το εστιατόριο σε ιδιώτη και να μπορούν όλοι οι φοιτητές να σιτίζονται δωρεάν. Ο διευθυντής της φοιτητικής Εστίας έκλεισε το εστιατόριο. Να θυμίσουμε ότι φοιτητές οικότροφοι και μη έχουν προχωρήσει επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα σε κινητοποιήσεις απαιτώντας δωρεάν σίτιση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ