Τρίτη 23 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΕΥΒΟΙΑΣ
Δάνεια και έλλειψη ζωοτροφών οδηγούν σε απόγνωση

Στιγμιότυπο από την περιοδεία
Στιγμιότυπο από την περιοδεία
Τους προβληματισμούς των κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών της Εύβοιας σχετικά με τους κυβερνητικούς ελιγμούς για τις αποζημιώσεις για τα ζώα και τις τροφές τους, αλλά και τις οικονομικές ενισχύσεις, άκουσε ο βουλευτής του ΚΚΕ στο νομό, Γ. Μαρίνος, κατά την περιοδεία του με κλιμάκιο της ΝΕ Ευβοίας του Κόμματος στα χωριά Μανίκια, Μακρυχώρι και Κρεμαστό. Προβληματισμοί και ανησυχία που εντάθηκαν και από την ακατάσχετη υποσχεσιολογία του υπουργού Εσωτερικών που μετείχε την Κυριακή σε σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες του νομού.

Το ΚΚΕ έχει ήδη καταθέσει προτάσεις στους αρμόδιους φορείς για τα προβλήματα που προκύπτουν εξαιτίας των πυρκαγιών, ζητώντας πλήρεις αποζημιώσεις και την κατασκευή των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων, επισήμανε ο Γ. Μαρίνος, τονίζοντας πως το ΚΚΕ θα αγωνιστεί γι' αυτό μέσα και έξω από τη Βουλή. Παράλληλα, τους κάλεσε να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να οργανώσουν την πάλη τους με Επιτροπές Αγώνα και να διεκδικήσουν όλα όσα δικαιούνται.

Οι κάτοικοι εξέφρασαν την απόγνωσή τους, καθώς εδώ και δύο μήνες, τα αντιπλημμυρικά έργα είναι ανύπαρκτα, δεν αποζημιώνονται όσοι είχαν λίγα ζώα, ενώ οι μόνιμοι κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών με ασφαλιστικό βιβλιάριο από άλλη περιοχή, δεν παίρνουν την επιπλέον σύνταξη. Και μέσα σε όλα αυτά, προστίθενται τα δάνεια αλλά και η έλλειψη ζωοτροφών. Ειδικότερα, ο δήμαρχος Κονιστρών ανέφερε πως μόνο το 1% των αντιδιαβρωτικών έργων έχει υλοποιηθεί όταν το Δασαρχείο έχει πίστωση μόνο 190.000 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ