Τρίτη 23 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Εγκύκλιος για επίσπευση αναδασώσεων

Να επισπεύσουν την ανακήρυξη των καμένων εκτάσεων, δασικού χαρακτήρα, ως αναδασωτέων, καλεί με εγκύκλιό του προς τις Διευθύνσεις Δασών των Νομαρχιών όλης της χώρας το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Σύμφωνα με την εγκύκλιο οι καταστροφικές πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού είχαν αποτέλεσμα να καούν εκτάσεις δασικού χαρακτήρα που ανέρχονται σε 1.513.550 στρέμματα, 56,2% της συνολικής καμένης έκτασης, ενώ από την έκταση αυτή, 301.320 στρ. αφορούν σε τόπους ενταγμένους στο δίκτυο «Natura 2000».

Ταυτόχρονα χτες, από το υπουργείο ανακοινώθηκε η κατανομή συμπληρωματικής πίστωσης ύψους 1.087.900 ευρώ στα Δασαρχεία 34 νομών της χώρας για την προμήθεια εξοπλισμού δασοπροστασίας και το ποσό των 3.350.000 ευρώ για την ολοκλήρωση των φυτοτεχνικών έργων - κλαδοπλεγμάτων, κλαδοφραγμάτων, κορμοφραγμάτων κ.ά.

Πάντως, επειδή ακόμη και η πολύ πρόσφατη ιστορία έχει αποδείξει ότι τα καμένα δάση στη χώρα μας ελάχιστα έχουν προστατευτεί από ανάλογες εγκυκλίους του παρελθόντος και κατανομές κονδυλίων, οι μαζικοί φορείς των πληγεισών περιοχών, όλοι οι κάτοικοι, θα πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ