Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ» ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Αντιδρά στην ιδιωτικοποίηση της ανακύκλωσης

Τη στάση των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου της Καισαριανής που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τον ΣΥΝ σε ό,τι αφορά την ανάθεση της ανακύκλωσης των υλικών απορριμμάτων σε ιδιωτική εταιρεία, καταγγέλλει η «Ενωτική Αγωνιστική Πορεία Καισαριανής». Με ανακοίνωσή της, επισημαίνει πως οι υπόλοιπες παρατάξεις, αποφάσισαν - σε αντίθεση με την «Ενωτική Αγωνιστική Πορεία» - να δώσουν την ανακύκλωση του δήμου στην «Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης και Ανακύκλωσης ΑΕ».

Παράλληλα, υπογραμμίζεται πως η δημοτική αρχή προσπάθησε να εμφανίσει την απόφαση αυτή «ως μοναδική, αναγκαία και ωφέλιμη για τους δημότες», ενώ είναι «επιζήμια για την πόλη», αφού τα έξοδα των απορριμματοφόρων και των εργατικών μισθών των εργαζομένων για χάρη του ιδιώτη, θα τα πληρώνουν οι ίδιοι οι δημότες, μέσα από τα δημοτικά τέλη». Μάλιστα, υπενθυμίζει την ύπαρξη του δημόσιου φορέα ανακύκλωσης που τόσο οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ όσο και η ΚΕΔΚΕ (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ) «συνειδητά τον υπονόμευσαν και τον απαξίωσαν για χάρη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας - κερδοσκοπίας».

Αντίθετα, η «Ενωτική Αγωνιστική Πορεία» τονίζει πως απαίτηση πρέπει να είναι η ανακύκλωση να γίνει με βάση το κοινό συμφέρον των κατοίκων της Καισαριανής και όχι των ιδιωτών και να δημιουργηθεί ενιαίος, αποκλειστικά δημόσιος φορέας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ