Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Εμπόδια στην εφαρμογή του νόμου - πλαισίου

Αγωνιστική απόφαση της γενικής συνέλευσης του φοιτητικού συλλόγου του Φυσικού του ΑΠΘ

Εκ του πονηρού αποδεικνύονται οι όποιες φήμες σπέρνει η κυβέρνηση περί «αναστολής» των αντιδραστικών ρυθμίσεων του νέου νόμου - πλαισίου. Μοναδικό στόχο έχουν να εφησυχάσουν και να αποπροσανατολίσουν τους φοιτητές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), όπου έχει σταλεί κατεύθυνση από την Πρυτανεία για σύνταξη τετραετών ακαδημαϊκών - αναπτυξιακών προγραμμάτων με βάση το άρθρο 5 του νόμου 3547/07 προκειμένου να συνταχθεί το τετραετές ακαδημαϊκό - αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΑΠΘ. Το Τμήμα Φυσικής, μάλιστα, καλείται να απαντήσει το αργότερο μέχρι τις 23/10/2007 με βάση το έγγραφο 60763/3-7-07 «αναφορικά με την υποβολή προτάσεων, προκειμένου να συνταχθεί το τετραετές ακαδημαϊκό - αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΑΠΘ, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 5 του νόμου 3549/07».

Οι φοιτητές του συλλόγου του Φυσικού έκαναν γενική συνέλευση όπου υπερψηφίστηκε αγωνιστικό πλαίσιο, το οποίο καταδικάζει την αντιεκπαιδευτική πολιτική ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΕΕ και καλεί να συνεχιστεί ο αγώνας για να μην εφαρμοστεί ο νόμος - πλαίσιο. Η γενική συνέλευση του Φυσικού καλεί όλους τους φοιτητικούς συλλόγους σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας για το σύστημα πιστωτικών μονάδων στις 17 Οκτώβρη σε συνέδριο που διοργανώνει το Γραφείο Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΑΠΘ, σε πορεία στις 18 Οκτώβρη με αφετηρία το Πολυτεχνείο στις 11.30 π.μ., σε συμβολική κατάληψη της Πρυτανείας την Παρασκευή 12 Οκτώβρη και παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Τμήμα Φυσικής για προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής.

Σημειώνεται, επίσης, ότι ο νόμος - πλαίσιο δεν «περπάτησε» σε δύο ακόμα γενικές συνελεύσεις Τμημάτων (Μηχανολόγων Μηχανικών και Πολιτικών Μηχανικών) του ΑΠΘ, ενώ για το επόμενο διάστημα έχουν οριστεί μέχρι στιγμής δεκατρείς γενικές συνελεύσεις φοιτητικών συλλόγων με θέμα το νόμο - πλαίσιο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ