Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ
Οχι νέες γενιές συμβασιούχων

Την επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων καθηγητών στο Δημοτικό Ωδείο αποφάσισε ομόφωνα προχτές το Δημοτικό Συμβούλιο Πολίχνης, σηματοδοτώντας την πρόθεσή του να αντισταθεί στην πολιτική που χτυπά το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλιά και γεννά νέες στρατιές συμβασιούχων. Την καθαρά πολιτική απόφαση, που έρχεται σε ρήξη με το ΠΔ του Π. Παυλόπουλου, και η οποία λήφθηκε με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής της Πολίχνης, στηρίζει το ΚΚΕ.

Σύμφωνα με το ΠΔ Παυλόπουλου, οι 26 από τους 42 εργαζόμενους του Δημοτικού Ωδείου δε δικαιούνταν επαναπρόσληψη, επειδή συμπληρώθηκε το προβλεπόμενο 24μηνο απασχόλησής τους. Ετσι θα έμεναν άνεργοι και τη θέση τους θα έπαιρναν νέοι συμβασιούχοι.

Το βράδυ της 28/9, το ΔΣ της Δημοτικής Επιχείρησης αποφάσισε να εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο την επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων, ώστε να διασφαλιστεί το δικαίωμά τους στη σταθερή δουλιά, αλλά και η ομαλή λειτουργία των τμημάτων του Ωδείου. Αμέσως ο δήμαρχος Κώστας Θεοδωρίδης αποφάσισε τη σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα την επίλυση του προβλήματος.

Την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που παράλληλα ξεκαθαρίζει ότι μαζί με τον εργαζόμενο λαό της Πολίχνης θα παλέψει για να τροποποιηθεί το ΠΔ Παυλόπουλου, χαιρέτισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ και ΓΓ του ΕΚΘ Σ. Ζαριανόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ