Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΙΜΑΝΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Ολοταχώς στο μεγάλο κεφάλαιο

Σύμφωνα με το ΥΕΝ, κανονικά προχωράει η διαδικασία για την υπογραφή σύμβασης παραχώρησης στους ιδιώτες

Μία ανάσα πριν τις βουλευτικές εκλογές, η κυβέρνηση της ΝΔ, μέσω των διορισμένων από αυτήν διοικήσεων στους Οργανισμούς των μεγάλων λιμανιών της χώρας, συνεχίζει κανονικά τις διαδικασίες για την ολοκληρωτική παράδοση των λιμανιών στους ιδιώτες με τη μέθοδο της παραχώρησης. Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, την περασμένη Δευτέρα 3 Σεπτέμβρη, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση, που ήταν η εκδήλωση ενδιαφέροντος, στους κλειστούς διεθνείς διαγωνισμούς που αφορούν την υπογραφή σύμβασης παραχώρησης για τα λιμάνια της Κέρκυρας και το τμήμα του Ηρακλείου Κρήτης στον όρμο Δερματά.

Συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά την Κέρκυρα θα παραχωρηθεί τμήμα του λιμανιού για την κατασκευή νέου λιμένα σκαφών αναψυχής και καταφυγίου τουριστικών σκαφών στη θέση Σπηλιά. Ο προϋπολογισμός του «έργου» ανέρχεται στα 45 εκατομμύρια ευρώ. Το λιμάνι παραδίνεται στον «ανάδοχο» ο οποίος θα αναλάβει τη «μελέτη - κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του λιμανιού». Η παραχώρηση θα διαρκέσει για 40 χρόνια. Στο διαγωνισμό εκδήλωσαν ενδιαφέρον 7 εταιρικοί όμιλοι.

Σε ό,τι αφορά το λιμάνι του Ηρακλείου προβλέπεται να κατασκευαστεί τουριστικό λιμάνι στον όρμο Δερματά, όμως όπως φαίνεται τα σχέδια είναι πολύ χειρότερα. Οπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου «με τη δημοπράτηση του έργου αυτού, ουσιαστικά ενισχύεται η αξιοποίηση και ανάπλαση του λιμανιού του Ηρακλείου και παράλληλα εξυπηρετούνται στόχοι στην ευρύτερη περιοχή του Τουριστικού Λιμένα που αφορούν σε λειτουργίες και δραστηριότητες υψηλής ποιότητας»... Αυτού του «έργου» ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ και ενδιαφέρον εκδήλωσαν 4 εταιρικοί όμιλοι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ