Σάββατο 11 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πυρκαγιά και στην «Τσινετσιτά»

«Σουρεαλιστική» εικόνα από την πυρκαγιά, με ανθρώπους να προσπαθούν να τη σβήσουν και ηθοποιούς από το ντοκιμαντέρ για τη Ρώμη να αποχωρούν
«Σουρεαλιστική» εικόνα από την πυρκαγιά, με ανθρώπους να προσπαθούν να τη σβήσουν και ηθοποιούς από το ντοκιμαντέρ για τη Ρώμη να αποχωρούν
Μια... μεγάλη πυρκαγιά «συνόδευσε» τους εορτασμούς για τα 70 χρόνια λειτουργίας τους, των γνωστών κινηματογραφικών στούντιο της Τσινετσιτά στη Ρώμη.

Η φωτιά εκδηλώθηκε το βράδυ της Πέμπτης και σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία κατέστρεψε ένα υπόστεγο εμβαδού 2.000 τετραγωνικών μέτρων, όπου φυλάσσονταν διάφορα σκηνικά για τα γυρίσματα, χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν θύματα.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από μία αποθήκη όπου φυλάσσονταν σκηνικά για τα γυρίσματα που χρησιμοποιεί η τηλεόραση του BBC σε μία σειρά σχετικά με την αρχαία Ρώμη και επεκτάθηκε σε μία έκταση περίπου 3.000 τ.μ. με τις φλόγες να φθάνουν σε ύψος ακόμη και τα 40 μέτρα.

Πενήντα πυροσβέστες ρίχτηκαν στη μάχη της κατάσβεσής της από το βράδυ και κατόρθωσαν να αποτρέψουν την επέκτασή της στην πυκνοκατοικημένη, γύρω από τα στούντιο, περιοχή. Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής δύναμης δήλωσε ότι στη δυσκολία της κατάσβεσης συνέβαλαν τα εξαιρετικά εύφλεκτα υλικά, κυρίως από ξύλο και συνθετικές ύλες.

Πάντως δεν υπέστησαν ζημιές τμήματα των στούντιο όπου γυρίστηκαν μερικές ταινίες από τις γνωστότερες διεθνώς, όπως ο «Μπεν Χουρ» το 1959 και κλασικές ταινίες του Φεντερίκο Φελίνι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ