Παρασκευή 10 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΒΑΛΑ
Τίμησαν τα θύματα του ιμπεριαλισμού

«Ενας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός», διαδήλωσε χτες βράδυ ο εργαζόμενος λαός της Καβάλας τιμώντας τα εκατομμύρια θύματα από το πυρηνικό ολοκαύτωμα πριν 62 χρόνια στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι αλλά και των άλλων ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων που συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Λαός και νεολαία συγκεντρώθηκαν στο χώρο μπροστά από το Λιμεναρχείο της Καβάλας, στην κινητοποίηση που διοργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας. Στη συγκέντρωση μίλησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Χρήστος Ποτόλιας και κάλεσε το λαό να σηκώσει το ανάστημά του στους ευρωαμερικάνους ιμπεριαλιστές και τους στρατούς τους. Να δυναμώσει το φιλειρηνικό, αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα και να απαιτήσει αγωνιστικά έξω το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, να φύγουν οι βάσεις, να απεμπλακεί η χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχηματισμούς και σχεδιασμούς.

Από εκεί, οι διαδηλωτές, ξεκίνησαν λαμπαδηδρομία στους παραλιακούς δρόμους της Καβάλας. Μετέφεραν το κάλεσμα αγώνα μέσα από τα συνθήματά τους, βροντοφωνάζοντας «αλληλεγγύη στην πάλη των λαών κάτω η Νέα Τάξη των Ιμπεριαλιστών» και «στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ