Παρασκευή 10 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Πρόκληση και κοροϊδία

Η άνευ ουσίας, για τα λαϊκά στρώματα, προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει την εντύπωση πως ξαφνικά περνάμε από τη φάση των αντιλαϊκών επιλογών στο πεδίο των παροχών πέφτει στο κενό, μια και ο κόσμος έχει νωπές τις αντίστοιχες εικόνες που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ το 2004. Τότε που όπως όπως επιχειρούσε να αποφύγει την εκλογική συντριβή, αλλά ακόμα και σε εκείνες τις συνθήκες η αλήθεια είναι πως δεν ξέφυγε - όπως δεν ξεφεύγει σήμερα η ΝΔ - από την κεντρική πολιτική γραμμή. Τη γραμμή της συνεχούς ενίσχυσης της πλουτοκρατίας, μέσα από τη γενική λιτότητα για τους εργαζόμενους, και της τακτικής του πτωχοκομείου με την παραχώρηση κάποιων ψιχίων - στην κυριολεξία ψιχίων - σε ειδικές ομάδες του πληθυσμού που ...«ζούνε» σε ιδιαίτερα τραγικές συνθήκες περιθωριοποίησης και φτώχειας.

Το κόμμα της ΝΔ, διά του επί της Οικονομίας υπουργού, λέει: «Η φτώχεια και οι κοινωνικές ανισότητες οξύνονται από τη διεθνοποίηση των οικονομιών και από την ένταση του ανταγωνισμού σε παγκόσμιο επίπεδο». Το ΠΑΣΟΚ στο πρόγραμμά του σημειώνει: «Η φτώχεια είναι και θα είναι το πολιτικό πρόβλημα που αντικατοπτρίζει αδυναμίες και ανεπάρκειες του πολιτικού, οικονομικού και διοικητικού μας συστήματος». Και οι δύο, δηλαδή, ομολογούν ότι το σύστημα το οποίο ΑΥΤΟΙ υπηρετούν, οι πολιτικές οι οποίες ΑΥΤΟΙ εφαρμόζουν, οι επιλογές και τα μέτρα που ΑΥΤΟΙ προωθούν, είναι η πηγή της φτώχειας και της ανέχειας για όλο και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού. Οσο, δηλαδή, ΑΥΤΟΙ μεθοδεύουν τους τρόπους για την εξασφάλιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου σε συνθήκες έντασης του διεθνούς ανταγωνισμού, που είναι σύμφυτος με το οικονομικό και πολιτικό τους σύστημα, τόσο αυξάνονται η φτώχεια και οι κοινωνικές ανισότητες.

Η ξεδιαντροπιά τους, βέβαια, δεν έχει όρια. Αυτοί που εν τέλει, ως πολιτικοί εκφραστές της πλουτοκρατίας, είναι οι υπεύθυνοι όχι απλά για τη φτώχεια και μάλιστα όπως θέλουν να την παρουσιάζουν, αλλά για τη συνεχή χειροτέρευση των συνθηκών ζωής των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, έρχονται κάθε φορά πριν από τις εκλογές και ανακοινώνουν υποτίθεται μέτρα για τους οικονομικά αδύνατους. «Δίχτυ Κοινωνικής Προστασίας» το έλεγε το ΠΑΣΟΚ, «Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής» το βάφτισε η ΝΔ. Πρόγραμμα που θα κόστιζε περί τα 2 δισ. ευρώ ήταν του ΠΑΣΟΚ, τόσα υπόσχεται πως θα δώσει και η ΝΔ το ...2010. Μόνο όποιος πάει στο ...υπολογιστικό μέρος της υπόθεσης θα διαπιστώσει ότι οι επίσημα φτωχοί - για τους άλλους δε γίνεται καν λόγος - θα απαλλαγούν από την ένδειά τους με παροχές που θα φτάνουν τα 66 λεπτά τη μέρα...

Πρόκληση ολοφάνερη. Οπως ξεκάθαρο είναι ότι με πολιτικές πτωχοκομείου δεν αντιμετωπίζονται τα συσσωρευμένα προβλήματα του λαού. Και εκείνο που έχει μια ιδιαίτερη αξία να αναλογιστούμε πηγαίνοντας στις εκλογές, είναι ότι αφού και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ακολουθούν πολιτικές που διατηρούν και αυξάνουν τη φτώχεια του λαού, οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες, τα μεσαία στρώματα της πόλης και της υπαίθρου, οι νέοι και οι νέες, όλοι όσοι πλήττονται από την πολιτική τους, το οφείλουν στον ίδιο τους τον εαυτό να τους τιμωρήσουν στις κάλπες. Και η χειρότερη τιμωρία και για τους δύο είναι η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ