Παρασκευή 10 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Ενεργειακός σχεδιασμός»...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ που δεν το γνωρίζετε, διαθέτουμε και «Ενεργειακό Στρατηγικό Σχεδιασμό» σε αυτή τη χώρα. Μάλιστα, τη σχετική μελέτη την παρέδωσε χτες ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, στον Κώστα Καραμανλή.

Η αλήθεια είναι ότι ακούγεται ...εντυπωσιακό να έχουμε κάτι τέτοιο. Βρίσκεται όμως σε μεγάλη αναντιστοιχία με την πραγματικότητα που γνωρίζουμε. Βλέπετε, δεν ξεχνιούνται εύκολα οι διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα που είχαμε τον Ιούλη.

Ούτε τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που αντιμετωπίζουν κάθε χρόνο νησιά και απομακρυσμένες περιοχές, είτε είναι χειμώνας είτε είναι καλοκαίρι.

Η κυβέρνηση το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να αφήσει τις μεγαλοστομίες και τους «στρατηγικούς σχεδιασμούς» και απλούστατα να δώσει κανένα φράγκο μπας και στοιχειωδώς συντηρηθούν τα παμπάλαια και ταλαιπωρημένα δίκτυα της ΔΕΗ.

Ομως, δεν πρόκειται να το κάνει γιατί απλούστατα ...αλλού έχει το μυαλό της: Στο να προσελκύσει ιδιώτες που θα επενδύσουν - με το αζημίωτο φυσικά - στην απελευθερωμένη αγορά ενέργειας. Εκεί είναι το «μεγάλο κόλπο».

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ οι μέρες γονικής άδειας στο δημόσιο τομέα, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, για να μπορούν, λέει, οι γονείς να παρακολουθούν τις σχολικές επιδόσεις των παιδιών τους. Μάλλον ...για προεκλογικές «καλοσύνες» πρόκειται.

Αφού όμως η κυβέρνηση έχει τέτοιες ευαισθησίες, γιατί άραγε δεν παίρνει ανάλογα μέτρα και για τον ιδιωτικό τομέα; Μήπως τα παιδιά των ιδιωτικών υπαλλήλων έχουν λιγότερη ανάγκη παρακολούθησης;

`Η μήπως στον ιδιωτικό τομέα εφαρμόζονται έστω και αυτά τα ελάχιστα που ορίζει ο νόμος για τις γονικές άδειες;

Αλλά τι συζητάμε τώρα! Είναι προφανές ότι το να δοθεί η δυνατότητα στους εργαζόμενους να ασχοληθούν με τα παιδιά τους θεωρείται ...αντιπαραγωγικό και επιζήμιο για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων σύμφωνα με τις αντιλήψεις των καιρών μας.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ