Σάββατο 18 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΙΣΑ
Νέες καταδίκες αγροτών

Αλλους 13 αγρότες καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Λάρισας για τη συμμετοχή τους στις μεγαλειώδεις αγροτικές κινητοποιήσεις του 1995, μεταξύ των οποίων και τον Θανάση Κοκκινούλη, δήμαρχο Πλατυκάμπου και μέλος της ΠΑΣΕ, ενώ 15 αγρότες αθωώθηκαν. Στους καταδικασθέντες αγρότες επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 20 ημερών με τριετή αναστολή.

Και αυτή η απόφαση ελήφθη παρά και ενάντια στη νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε απ' όλα τα κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου, για παραγραφή των «αδικημάτων» που δήθεν διέπραξαν οι αγρότες μέχρι τις κινητοποιήσεις του 1997. Η λήψη καταδικαστικών αποφάσεων, σε βάρος των αγωνιστών της αγροτιάς από ορισμένους δικαστές, αποτελεί καθημερινό φαινόμενο σε πολλές περιοχές της χώρας, όπου έχουν στηθεί τα «αγροτοδικεία», βολεύοντας την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία επιχειρεί να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των αγροτών που παλεύουν για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής. Την ίδια ώρα άλλοι δικαστές, λαμβάνοντας υπόψη τη νομοθετική ρύθμιση παίρνουν αθωωτικές αποφάσεις. Οι αγρότες πιστεύουν πως το γεγονός ότι άλλοι συνάδελφοί τους καταδικάζονται κι άλλοι αθωώνονται, στοχεύει στο να σπείρει τη διχόνοια μεταξύ τους και να «σπάσει» την ενότητά τους.

Ωστόσο με τις νέες κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει με επιτυχία στη Θεσσαλία οι αγωνιζόμενοι αγρότες, ενωμένοι, στέλνουν μήνυμα ότι ο αγώνας τους για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής θα κλιμακωθεί, καθώς τα προβλήματά τους όχι μόνο παραμένουν άλυτα, αλλά οξύνονται με τα νέα εξοντωτικά μέτρα σε βάρος τους, που συναποφασίζονται στις Βρυξέλλες με την υπογραφή και της ελληνικής κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ