Πέμπτη 19 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Σοβαρό το πρόβλημα υδροδότησης

Συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής Πόλης και της Επιτροπής Υπαίθρου Ηρακλείου του ΚΚΕ

Στο σοβαρό πρόβλημα της ύδρευσης που αντιμετωπίζει ο λαός του Ηρακλείου - πόλεις και περιφέρεια - εδώ και χρόνια, χωρίς να δίνεται λύση και, έτσι, περιοχές μένουν μέρες χωρίς νερό, ενώ οι Ηρακλειώτες αναγκάζονται να αγοράζουν εμφιαλωμένο για να καλύψουν τις ανάγκες τους σε πόσιμο νερό, αναφέρθηκαν σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στο Ηράκλειο η Επιτροπή Πόλης Ηρακλείου και η Επιτροπή Υπαίθρου Ηρακλείου του ΚΚΕ.

Οπως σημειώθηκε, οι κάτοικοι προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες τους με «ντεπόζιτα στις ταράτσες και μηχανές άντλησης με κόστος σε ηλεκτρικό ρεύμα, διακοπές στη ροή σε συνοικίες και χωριά. Κι ενώ, στην ουσία δεν υπάρχει πόσιμο νερό, γι' αυτό πίνουν εμφιαλωμένο, μόνο το 6% του νερού των βροχών αξιοποιείται. Αλλά, ταυτόχρονα, με την πρώτη μπόρα προκαλούνται πλημμύρες. Τα αποθέματα στις γεωτρήσεις είναι οριακά, ενώ μεγάλο μέρος απ' αυτά χάνεται σε διαρροές του δικτύου.

Ως υπεύθυνη διαχρονικά για όλα αυτά τα προβλήματα, για την έλλειψη υποδομής και των αναγκαίων έργων, όπως και για την καταστροφή των δασών και του περιβάλλοντος, καταγγέλθηκε η πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Η πολιτική που ακολουθούν ως κυβέρνηση ή δημοτική αρχή, ως συμπολίτευση ή "αντιπολίτευση", σε τοπικό επίπεδο, τα στελέχη ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Τα κόμματα αυτά και τα στελέχη τους όχι μόνον δεν απαιτούν πολιτικές και μέτρα για το νερό, αλλά κρύβουν συστηματικά και αντιδρούν στην αποκάλυψη ότι και το κράτος και η Ευρωπαϊκή Ενωση αρνούνται να χρηματοδοτήσουν έργα υδροδότησης.

Ωστόσο, επισημάνθηκε, η ΝΔ και ο πρωθυπουργός, που πρόσφατα βρέθηκε στην Κρήτη, εξήγγειλε έργα - φιλέτα για το κεφάλαιο σε σύμπραξη με ιδιώτες κεφαλαιοκράτες (ΣΔΙΤ) και ΜΗΔΕΝ έργα με κρατική ή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για τις λαϊκές ανάγκες - όπως το νερό, αντιπλημμυρική προστασία, αντισεισμική θωράκιση, διαχείριση των απορριμμάτων κλπ.».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προσχηματική η επίκληση του Συντάγματος από τα αστικά κόμματα(2023-03-21 00:00:00.0)
Καφέ... το νερό σε βρύσες δωματίων στις Εστίες του ΔΠΘ(2022-01-21 00:00:00.0)
Μπαλάκι οι ευθύνες για το νερό(2018-07-18 00:00:00.0)
Σύσκεψη για το νερό(2008-09-13 00:00:00.0)
Μαζική εξόρμηση στα ρυπογόνα εργοστάσια(2008-06-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ