Πέμπτη 19 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
Θρίλερ, θρίλερ ... και αγέλαστες κωμωδίες

Θα ξεκινήσουμε με τον Χίτσκοκ, λόγω όγκου (πραγματικά και μεταφορικά). Η ταινία του «Στη Σκιά των Τεσσάρων Γιγάντων» (1959) έχει γράψει ιστορία! Πρόκειται για ένα «χαριτωμένο» κατασκοπευτικό θρίλερ. Τίποτα, βέβαια, περισσότερο!.. Στη συνέχεια θα περάσουμε στο, επίσης, κατασκοπευτικό θρίλερ, «Συνωμοσία», του Μπίλι Ρέι (για να μη φύγουμε από το κλίμα)! Τι χωρίζει αυτές τις δυο ταινίες; 48 ολόκληρα χρόνια! Και μια σειρά άλλα, βέβαια! Τι τις ενώνει; Ο αντικομμουνισμός! Οι κακοί είναι πάντα οι Ρώσοι. Είτε το ομολογούν (Συνωμοσία), είτε το υπαινίσσονται (Στη Σκιά των Τεσσάρων Γιγάντων).

Οι παραγωγοί της ταινίας «28 Μέρες Μετά» (2002), ...μετά την εμπορική επιτυχία που σημείωσε η παραγωγή τους, προχώρησαν στη ..συνέχεια της πρώτης ιστορίας φτιάχνοντας το αρκετά ενδιαφέρον επιστημονικό θρίλερ (συνέχεια θρίλερ, θα βρικολακιάσουμε) «28 Εβδομάδες Μετά». Ενας «παράξενος» και καταστροφικός ιός τα κάνει «γης μαδιάμ» στη Βρετανία!

Και τα θρίλερ συνεχίζονται! Σειρά έχει ο Γκιγιόμ Νικλού, με την αλλοπρόσαλλη μεταφυσική περιπέτεια «Πέτρινος Κύκλος». Ενα σημάδι εμφανίστηκε ξαφνικά στο κορμί ενός υιοθετημένο παιδιού (Γαλλία). Το μυστικό γι' αυτό το σημάδι βρίσκεται στη Μογγολία! Πιο εύκολα τα πράγματα στο, επίσης, θρίλερ του Στέφαν Κρόχμερ «Καλοκαίρι στα Βόρεια». Εδώ τα πάντα γίνονται και λύνονται στη Γερμανία!

Και περνάμε στις αγέλαστες κωμωδίες! Πρώτα η αμερικάνικη «Αδεια Γάμου» του Κεν Κουάπις. Ενας παπάς παραδίδει μαθήματα γάμου! Δε σκάει χείλι! Το ίδιο αγέλαστη και η γαλλική «T4XI», του Ζεράρ Κραβτζίκ. Μετά το ΤΑΧΙ 1,2,3, γύρισαν και το 4. Για να μας ταλαιπωρούν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ