Παρασκευή 13 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ
«Η αυτοκριτική της Κούβας»

ΑΒΑΝΑ.--

Ο Κουβανός ηγέτης, Φιντέλ Κάστρο, με ένα νέο άρθρο του με τον τίτλο «η αυτοκριτική της Κούβας» μιλάει για την ανάγκη ανάπτυξης της γνώσης της νεολαίας, καθώς και τη διεξαγωγή συζητήσεων για σοβαρά θέματα που συμβαίνουν τόσο στην Κούβα όσο και συνολικά στον πλανήτη. «Αυτό που χρειάζεται ο λαός της χώρας μας είναι η γνώση, εφόσον επιδίωξή μας είναι να δημιουργήσουμε συνειδήσεις», γράφει χαρακτηριστικά ο Φιντέλ Κάστρο.

Κάνει αναφορά στην αύξηση της τιμής του πετρελαίου, στις αυξήσεις στα τρόφιμα, στην περίοδο μετά τις ανατροπές στη Σοβιετική Ενωση, αλλά και στη βραδυπορία της αντικατάστασης των σοβιετικών κινητήρων οχημάτων και μέσων μεταφοράς από οικονομικότερους κινέζικους.

Ο Φιντέλ Κάστρο αναφέρεται και στη μερίδα εκείνη του πληθυσμού που χρησιμοποιεί ξένο νόμισμα - κυρίως απεσταλμένο μέσω εμβασμάτων από το εξωτερικό από τους συγγενείς τους - ενέργεια που «δεν είναι παράνομη, αλλά κατά καιρούς δημιουργεί ανισότητες και προνόμια σε μια χώρα που πράττει τα μέγιστα να παράσχει δωρεάν ζωτικές υπηρεσίες σε ολόκληρο τον πληθυσμό». Και σημειώνει ότι «η πραγματική και ορατή έλλειψη της ισότητας και η έλλειψη σχετικής πληροφόρησης δημιουργούν επικριτικά σχόλια, ιδιαίτερα ανάμεσα σ' αυτούς που χρήζουν περισσότερης βοήθειας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ