Πέμπτη 12 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΡΙΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ
Λεωφορείο εκτός ελέγχου τραυμάτισε εφτά ανθρώπους

Eurokinissi

Εφτά άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά χθες το πρωί στους Αγίους Αναργύρους, όταν ο οδηγός στο διπλό λεωφορείο («φυσαρμόνικα») του ΟΑΣΑ έχασε τον έλεγχο του οχήματος - στο ύψος της λεωφόρου Δημοκρατίας - με αποτέλεσμα να παρασύρει 12 αυτοκίνητα και να πέσει πάνω σε μάντρα σπιτιού.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των τεχνικών, το ατύχημα αποδίδεται σε πρόβλημα στο ηλεκτρονικό σύστημα του λεωφορείου. Είναι το τρίτο περιστατικό μέσα σε διάστημα τριών μηνών, που λεωφορείο του ΟΑΣΑ παθαίνει βλάβη στο ηλεκτρονικό σύστημα. Συγκεκριμένα, πριν από ένα μήνα, ανάλογη βλάβη παρουσιάστηκε σε λεωφορείο που εκτελούσε δρομολόγιο στον Πειραιά και πριν από τρεις μήνες στο Γαλάτσι, με υλικές μόνο ζημιές. Να σημειώσουμε πως οι ελλείψεις στο τεχνικό προσωπικό του ΟΑΣΑ είναι μεγάλες. Για να κατανοήσει κανείς το μέγεθος των ελλείψεων του Οργανισμού, αρκεί να αναλογιστεί πως μέρος αυτών προσπαθεί να καλύψει με την πρόσληψη 250(!) τεχνικών μέσω του ΑΣΕΠ που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τον οδηγό, ξαφνικά και χωρίς να πατάει το γκάζι, η μηχανή του λεωφορείου ανεξέλεγκτα ανέβαζε στροφές με συνέπεια το λεωφορείο να μην υπακούει στις ενέργειες του οδηγού. Οπως περιέγραψαν επιβάτες του λεωφορείου στην Τροχαία, αλλά και μια επιβάτης ενός ΤΑΞΙ, ο οδηγός προσπάθησε με ελιγμούς να αποφύγει ανθρώπους και αυτοκίνητα. Τελικά, κατάφερε και το έβγαλε από το δρόμο και σταμάτησε σε μια μάντρα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ