Τρίτη 19 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ
Για τη ζωή που μας αξίζει...

Σήμερα στη Θεσσαλονίκη μιλάει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννης Πρωτούλης

«Αγωνιζόμαστε και δημιουργούμε για τη ζωή που μας αξίζει». Το εγχείρημα «μια γιορτή από μαθητές για μαθητές» πέρυσι πέτυχε και οι μαθητές απαίτησαν να επαναληφθεί, να γίνει θεσμός. Ετσι, οι μαθητικές οργανώσεις της ΚΝΕ, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας πραγματοποιούν Μαθητικά Φεστιβάλ, δίνοντας βήμα έκφρασης, δημιουργίας και δείγμα συλλογικής δουλιάς.

Χτες, ξεκίνησε το διήμερο μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη, στο Πάρκο Σκύλων, στην Παραλία. Εκεί θα μιλήσει σήμερα ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Γιάννης Πρωτούλης. Το σημερινό πρόγραμμα (έναρξη στις 7 μ.μ.) περιλαμβάνει, επίσης, συζήτηση και προβολή για την προπαγάνδα μέσα από τα βιντεοπαιχνίδια, αφιέρωμα για τη ζωή του Τσε Γκεβάρα, συναυλία με 11 μαθητικά συγκροτήματα. Στο χώρο λειτουργούν εκθέσεις ζωγραφικής, γκράφιτι, φωτογραφίας, τουρνουά σκάκι και τάβλι.

Με επιτυχία και τη συμμετοχή πολλών μαθητών πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σάββατο, μαθητικό Φεστιβάλ και στο Ηράκλειο Κρήτης, με θέμα «Ελεύθερος χρόνος διεκδίκησέ τον αγωνιστικά».

Από την Παρασκευή στην Αθήνα

Στην Αθήνα, το Μαθητικό Φεστιβάλ πραγματοποιείται στο Θέατρο Φοίνικα του Περιστερίου, από την Παρασκευή 22 Ιούνη έως και την Κυριακή 24 Ιούνη. Η αυξημένη συμμετοχή μαθητικών συγκροτημάτων - ξεπερνούν τα 80 - επέβαλαν το φετινό φεστιβάλ να διαρκέσει τρεις μέρες, προκειμένου να βρουν όλοι χρόνο να εκφράσουν τις μελοποιημένες ανησυχίες και αγωνίες τους. Οι μαθητές θα έχουν, επίσης, την ευκαιρία να συζητήσουν για τους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, να ανταλλάξουν εμπειρίες και να κουβεντιάσουν για τη δράση τους από δω και πέρα, αλλά και να καταδικάσουν την πολιτική του δικομματισμού. Η μετάβαση στο «θέατρο ΦΟΙΝΙΚΑ» γίνεται με τα αστικά λεωφορεία Β13, Α13, τρόλεϊ 12, από το σταθμό του Μετρό στον Αγ. Αντώνη και η τιμή του εισιτηρίου είναι 3 ευρώ και για τις τρεις μέρες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • Παρασκευή, 22 Ιούνη

Κεντρική Σκηνή: Μαθητικά συγκροτήματα, σάτιρα για την Παιδεία, συναυλία με τους LOCOMONDO. Β' Σκηνή: Δρώμενο από την ομάδα κρουστών Θεραπευτικής Κοινότητας «Εξάντας», εκδήλωση για τα pc games, προβολή της ταινίας «V for Vendeta».

  • Σάββατο, 23 Ιούνη

Κεντρική Σκηνή: Μαθητικά συγκροτήματα, ομιλία του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ Γιάννη Πρωτούλη, μικρό αφιέρωμα στον Τσε Γκεβάρα, συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη. Β' Σκηνή: Εκδήλωση με αφορμή τα 40 χρόνια από τη δολοφονία του Τσε Γκεβάρα, προβολή ταινίας «Ημερολόγια μοτοσικλέτας».

  • Κυριακή, 24 Ιούνη

Κεντρική Σκηνή: Μαθητικά συγκροτήματα, μεγάλη συναυλία με τους 1.550. Β' Σκηνή: Συζήτηση με γονείς και καθηγητές για την Παιδεία και τις εκλογές, προβολή ντοκιμαντέρ για την εξέγερση στην Οαχάκα.

Σε άλλες πόλεις

Μαθητικά Φεστιβάλ πραγματοποιούνται επίσης:

  • Σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, στο Ρέθυμνο, στο πάρκο του Μουσικού σχολείου, με θέμα: «Πολιτισμός και μαθητές». Θα γίνει τουρνουά μπάσκετ και συναυλίες με ερασιτεχνικά μουσικά συγκροτήματα.
  • Αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη, από τις οργανώσεις της ΚΝΕ Μενιδίου - Ανω Λιοσίων και Βόρειων Χωριών. Αύριο, θα διεξαχθεί σχολικό τουρνουά ποδοσφαίρου και την Πέμπτη στην κεντρική πλατεία Μενιδίου στις 8 μ.μ. θα γίνει συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα, θεατρική παράσταση και προβολές βίντεο.
  • Μεθαύριο Πέμπτη 21 Ιούνη, στη Λάρισα, στην πλατεία Ταχυδρομείου. Στις 9.30 μ.μ. θα μιλήσει ο Γ. Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ. Επίσης, το πρόγραμμα περιλαμβάνει αφιέρωμα στους μαθητικούς αγώνες, θεατρικό δρώμενο «Παιδεία... η άσχημη», προβολή βίντεο για τα «PC GAMES», έκθεση φωτογραφίας για τον Τσε Γκεβάρα και συναυλίες πολλών ερασιτεχνικών συγκροτημάτων.
  • Το Σαββατοκύριακο 23 - 24 Ιούνη, από τις οργανώσεις της ΚΝΕ Μεσογείων και Λαυρεωτικής στο σχολικό συγκρότημα της Κάντζας. Την πρώτη μέρα θα διεξαχθεί σχολικό τουρνουά ποδοσφαίρου και τη δεύτερη μέρα συναυλία με συγκροτήματα μαθητών της περιοχής, θεατρικό, έκθεση σκίτσου και προβολές βίντεο.
  • Στις 15 Ιούλη στη Χίο, στο δημοτικό γήπεδο. Θα περιλαμβάνει τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5, γκράφιτι και συναυλία μαθητικών συγκροτημάτων.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ