Κυριακή 13 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
36ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ
Ζωή ολόκληρη όχι με δόσεις

Η ΚΝΕ επιλέγει τα μαθητικά Φεστιβάλ του 36ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» να αφιερωθούν στο θέμα των ναρκωτικών και να έχουν θέμα: «Ζωή ολόκληρη όχι με δόσεις. Αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά».

Στην Αθήνα το Σάββατο 26 Ιούνη, παγκόσμια μέρα κατά των ναρκωτικών, θα γίνουν 3 Μαθητικά Φεστιβάλ, στο Ιλιον, στη Νέα Ιωνία, και στην Καλλιθέα, που θα ξεκινήσουν στις 8 το βράδυ. Σε όλα θα πραγματοποιηθούν αφιερώματα στη θέση του ΚΚΕ για τα ναρκωτικά και στην καπιταλιστική κρίση, θα υπάρχουν περίπτερα θεραπευτικών κοινοτήτων, βιβλιοπωλεία, συναυλίες μαθητικών συγκροτημάτων, θεατρικά δρώμενα και προβολές DVD.

Στο Ιλιον το Φεστιβάλ θα γίνει στο θέατρο του αθλητικού κέντρου Παλατιανής (Α. Παπανδρέου και Ισιδώρας) (πρόσβαση με τα λεωφορεία 719,713 και το τρόλεϊ 24) και κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας της ΣΠ Αθήνας.

Στη Νέα Ιωνία το Φεστιβάλ θα γίνει στο 4ο δημοτικό σχολείο (απέναντι από την εκκλησία του Αγ. Γεωργίου, Π. Ιωακείμ 2, πρόσβαση από ΗΣΑΠ, στάση Νέα Ιωνία) και κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Γιώργος Παναγής, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Στην Καλλιθέα το Φεστιβάλ θα γίνει στην πλατεία Δαβάκη (Θησέως και Δαβάκη, πρόσβαση από ΗΣΑΠ, στάση Καλλιθέα και με λεωφορείο 040) και κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Κώστας Μπορμπότης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Σε άλλες πόλεις


Στη Θεσσαλονίκη το 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ θα γίνει, την Κυριακή 20 και τη Δευτέρα 21 Ιούνη, στο προαύλιο του 3ου Δημοτικού σχολείου Αμπελοκήπων στην οδό Φιλιππουπόλεως. Οι εκδηλώσεις του θα ξεκινούν στις 8 το απόγευμα. Την Κυριακή θα παρουσιαστεί θεατρική παράσταση από θεατρική ομάδα μαθητών της ΚΝΕ και θα γίνει ομιλία. Τη Δευτέρα προγραμματίζεται βιντεοπροβολή και κεντρική ομιλία από την Ελένη Κυγιάκη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Στη διάρκεια του διημέρου θα γίνουν συναυλίες από μαθητικά συγκροτήματα ενώ και τις δύο μέρες, πριν την έναρξη των εκδηλώσεων θα πραγματοποιείται στο χώρο, τουρνουά μπάσκετ. Είσοδος 3 ευρώ.

Στην Πάτρα το 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ θα γίνει, την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Ιούνη, στο Παλαιό Αρσάκειο. Την Παρασκευή θα παρουσιαστεί η έκδοση της ΚΕ του ΚΚΕ «Οχι σε όλα τα ναρκωτικά - Ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις», απ' τον Αγγελο Τσουραπά, μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου Αχαΐας του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσουν αφιέρωμα στον κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ, βιντεοπροβολή για το δικαίωμα στις διακοπές και συναυλία από μαθητικά συγκροτήματα. Το Σάββατο θα γίνει η κεντρική ομιλία απ' τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΚΚΕ, Νίκο Κουτουμάνο, βιντεοπροβολή για τη ζωή της νεολαίας στο σοσιαλισμό, αφιέρωμα στο προοδευτικό ροκ τραγούδι από τη μαθητική μπάντα της ΚΝΕ, συναυλία μαθητικών συγκροτημάτων και συναυλία με το Λάκη Παπαδόπουλο. Είσοδος 3 ευρώ.

Μαθητικά Φεστιβάλ θα γίνουν, επίσης:

17 Ιούνη: Βόλος

18 Ιούνη: Κέρκυρα, Αργος, Αρτα, Σπάρτη

19 Ιούνη: Τρίκαλα, Μενίδι Αττικής

20 Ιούνη: Αγρίνιο, Κρυονέρι Αττικής

23 Ιούνη: Καρδίτσα

24 Ιούνη: Λάρισα

25 Ιούνη: Λιβαδειά, Σέρρες

26 Ιούνη: Γιάννενα, Πύργος, Τρίπολη, Κατερίνη, Πρέβεζα, Λαύριο, Λαμία, Χαλκίδα

26-27 Ιούνη: Παλλήνη

30 Ιούνη: Αίγιο

2 Ιούλη: Καλαμάτα

3 Ιούλη: Ηράκλειο.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org