Σάββατο 22 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σήμερα τα Μαθητικά Φεστιβάλ σε Σαλαμίνα και Αρτα

Σήμερα δίνουν το ραντεβού τους οι μαθητές στη Σαλαμίνα και στην Αρτα, στα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ που γίνονται με σύνθημα «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος, δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν' αγωνίζεσαι για το δίκιο!», δανεισμένο από το γνωστό ποίημα του Τάσου Λειβαδίτη. Τα Μαθητικά Φεστιβάλ θα πυκνώσουν το επόμενο διάστημα με δεκάδες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Το πρόγραμμα των σημερινών εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Στη Σαλαμίνα

Το Φεστιβάλ ξεκινά από το πρωί με τουρνουά ποδοσφαίρου (που θα γίνει στα Αγάλματα) και τουρνουά μπάσκετ (που θα γίνει στα Παλούκια).

Από τις 6.30 μ.μ. και μετά αρχίζουν οι κεντρικές εκδηλώσεις στα Αγάλματα, που θα περιλαμβάνουν: Συναυλίες με μαθητικά και νεανικά συγκροτήματα. Συζήτηση με θέμα «Τι σχολείο έχουμε ανάγκη σήμερα;». Θα μιλήσουν ο εκπαιδευτικός Ηλίας Πατίδης καθώς και ένας μαθητής. Παιχνίδι «πες - βρες» school edition. Εκθεση σκίτσου και γκράφιτι. Προβολή βίντεο από δραστηριότητες και κινητοποιήσεις των μαθητών τα δύο τελευταία χρόνια. Βράβευση των νικητριών ομάδων των πρωινών τουρνουά.

Στην Αρτα

Στην Αρτα, οι εκδηλώσεις θα γίνουν το απόγευμα στην πλατεία Σκουφά και θα περιλαμβάνουν: Επιτραπέζιο παιχνίδι ερωτήσεων για μαθητές Γυμνασίου με θέμα τον πόλεμο. Χαιρετισμό από μαθητή - μέλος της ΚΝΕ. Βράβευση των νικητών του τουρνουά ποδοσφαίρου που έγινε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ. Προβολή βίντεο της ΚΝΕ για τα 100 χρόνια από την Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση. Συναυλία με μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ