Σάββατο 30 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
33ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Σήμερα και αύριο στον Πειραιά

Στο πρώτο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά, εστιάζεται σήμερα και αύριο το κεντρικό ενδιαφέρον των εκδηλώσεων που οργανώνει η ΚΝΕ στο πλαίσιο του 33ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Οι φεστιβαλικές εκδηλώσεις της Οργάνωσης Περιοχής Πειραιά της ΚΝΕ θα γίνουν στο πάρκο Δηλαβέρη και θα αποτελέσουν κορυφαίο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός για τα δεδομένα της εργατούπολης, αλλά και έναν από τους πιο σημαντικούς σταθμούς του ταξιδιού του Φεστιβάλ.

Σήμερα:

Μικρή σκηνή: 21.30 «Θέατρο του Βουνού», από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ. 22.15 προβολή ντοκιμαντέρ «Η εξέγερση στην Οαχάκα» και στις 22.45 Ιστορία του εργατικού κινήματος.

Κεντρική σκηνή: 19.45 Μαθητικά ερασιτεχνικά συγκροτήματα. 21.00 Ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα. 21.30 Μουσικά ταξίδια στα Βαλκάνια. 22.30 Λαϊκό γλέντι με τον Αγάθωνα.

Αύριο, Κυριακή:

Μικρή σκηνή: Προβολές που ξεκινούν στις 9 το βράδυ: «40 χρόνια από τη δολοφονία του Τσε Γκεβάρα», «Η θέση μας για ενιαίο 12χρονο σχολείο», «PC Games», «Φοιτητικές κινητοποιήσεις».

Κεντρική σκηνή: 19.45 Μαθητικά ερασιτεχνικά συγκροτήματα. 23.00 Συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη.

Αλλες προφεστιβαλικές εκδηλώσεις

Σήμερα, Σάββατο:

  • Στη Νέα Ιωνία, τουρνουά ποδοσφαίρου, στις 11 π.μ.
  • Στη Νέα Σμύρνη, στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου, στις 7 μ.μ. με θέμα την Παιδεία, θα μιλήσει η Κ. Στεφογιάννη, μέλος του Γραφείου Αθήνας της ΚΝΕ.
  • Στο Μαρούσι, στο σταθμό του ΗΣΑΠ στις 8 μ.μ. με θέμα «Ελεύθερος χρόνος», θα μιλήσει ο Στ. Μαμάκας, μέλος του Γραφείου Αθήνας της ΚΝΕ.
  • Στο «Συρμό», το 3ο - 4ο Διαμέρισμα, στις 7 μ.μ. Ομιλητής ο Μ. Τσουκαλάς, μέλος του Συμβουλίου Πόλης Αθήνας.
  • Στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΚΕ (Θεμιστοκλέους) στις 7 μ.μ. η ΤΟ Κατάρτισης της ΚΝΕ.
  • Προφεστιβαλική με θέμα «Η αντιιμπεριαλιστική πάλη των λαών» διοργανώνει η Οργάνωση Σπουδάζουσας Κομοτηνής της ΚΝΕ, στο θερινό θέατρο Κομοτηνής, στις 8.30 μ.μ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αφιέρωμα στον Γ. Ρίτσο, προβολές, συναυλία με τον Λάκη Παπαδόπουλο, εκθέσεις. Κεντρικός ομιλητής ο Αγγελος Κατσάνος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Στο χώρο των ΤΕΙ, στον Πύργο Ηλείας, στις 9.00 το βράδυ. Θα μιλήσει ο Χρ. Γιάνναρος, μέλος της Επιτροπής Πελοποννήσου του ΚΚΕ.
  • Το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Φλώρινας της ΚΝΕ, στο Νέο Πάρκο, στις 7 μ.μ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες με 3 μαθητικά συγκροτήματα, προβολή ντοκιμαντέρ για τον Τσε Γκεβάρα, εκθέσεις. Κεντρική ομιλήτρια η Ελένη Γκόγκου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Αύριο, Κυριακή

  • Στις 8 μ.μ. στην πλατεία Σουρμένων «Ανοιχτές Ακτές», με ομιλητές τον Β. Πλατανιά, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, και τον Τ. Γόντικα, μέλος της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ του ΚΚΕ.
  • Η Οργάνωση της ΚΝΕ Ελευσίνας, στην κεντρική πλατεία, στις 8 το βράδυ. Στην εκδήλωση θα δοθεί συναυλία με μαθητικά ερασιτεχνικά συγκροτήματα και θα προβληθεί DVD της ΚΝΕ. Κεντρικός ομιλητής ο Θανάσης Γκόγκος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Το 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Κοζάνης της ΚΝΕ, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες με μαθητικά συγκροτήματα, προβολή ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Τσε Γκεβάρα, αφιερώματα στις μαθητικές κινητοποιήσεις, κατά των ναρκωτικών και συζήτηση με εκπαιδευτικούς και γονείς. Κεντρική ομιλήτρια η Ελένη Γκόγκου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ