Πέμπτη 14 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΥΠΠΟ
Απτόητος ο κυβερνητικός εμπαιγμός

Προκλητική εμφανίστηκε η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ στους συμβασιούχους, αντιπροσωπεία των οποίων συναντήθηκε χτες με τον γγ του ΥΠΠΟ, Χρ. Ζαχόπουλο, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους που κορυφώθηκε με πορεία και συμβολικό, ωριαίο αποκλεισμό του υπουργείου.

Οι εργαζόμενοι απαίτησαν μόνιμη και σταθερή δουλιά με πλήρη δικαιώματα, αίτημα που στο ΥΠΠΟ συνδέεται άμεσα με τη συνέχεια και επιστημονική επάρκεια που απαιτεί ο νευραλγικός τομέας της προστασίας και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Οι απαντήσεις του γγ ουσιαστικά δεν ξέφυγαν από τη γνωστή κυβερνητική ρητορική στο ζήτημα, αλλά διατυπώθηκαν με... «μνημειώδη» τρόπο, όπως π.χ. «οι Ελληνες δεν μπορούν να πληρώνουν φόρους για να γίνουν όλοι δημόσιοι υπάλληλοι...»! Επιπλέον, επιχείρησε να παρουσιάσει το επιεικώς απαράδεκτο καθεστώς των συμβάσεων ως ...«φυσικό φαινόμενο», λέγοντας ότι το θέμα των συμβασιούχων σχετίζεται με την ...«περιοδικότητα»! Δηλαδή, πάντα θα υπάρχουν. Υπεραμύνθηκε φυσικά του ΠΔ «Παυλόπουλου» και του νέου συγκεντροποιημένου τρόπου προσλήψεων (μέσω των διευθύνσεων) που κατέκριναν οι συμβασιούχοι, χωρίς όμως να εξηγήσει γιατί είναι καλύτερος. Δε δεσμεύτηκε για μονιμοποιήσεις, ούτε για επαναπρόσληψη των απολυμένων μετά τη λήξη των ασφαλιστικών μέτρων ή του 24μηνου. Είπε μόνο ότι «αναζητούνται πόροι» για να συνεχιστεί η μισθοδοσία των εργαζομένων που δουλεύουν με ασφαλιστικά μέτρα.

Οι συμβασιούχοι, βέβαια, ετοιμάζουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους και ήδη έχει αποφασιστεί η κοινή δράση τους με τους αρχαιοφύλακες.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org