Τετάρτη 13 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΥΠΠΟ
24ωρη απεργία των συμβασιούχων

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει συγκέντρωση στις 9 π.μ., στην Ευελπίδων, και στη συνέχεια πορεία και αποκλεισμός του ΥΠΠΟ.

Μετά και από τη χθεσινή δημοσιοποίηση της καταδικαστικής απόφασης του Αρείου Πάγου για τη μη ισχύ των σχετικών δικαστικών αποφάσεων, επιβεβαιώνεται το πεπερασμένο της διεκδίκησης μέσω των δικαστηρίων και απομένει η μοναδική λύση του αγώνα. Οι συμβασιούχοι δεν εφησυχάζουν πλέον με τις αναβολές που κατάφεραν και πήραν οι συνάδελφοί τους στα προηγούμενα δικαστήρια - ουσιαστικά λόγω των μαζικών κινητοποιήσεων - ενώ εκατοντάδες βρίσκονται υπό την απειλή της απόλυσης και άλλοι ήδη απολύονται λόγω παρέλευσης του 24μηνου.

Την ίδια στιγμή, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ σιωπά και ο υπουργός δε δέχεται τις αντιπροσωπείες των συμβασιούχων. Αλλωστε και από την πρόσφατη συζήτηση που προκάλεσε το ΚΚΕ, με Ερώτησή του, στη Βουλή, προκύπτει ότι η κυβέρνηση «οχυρώνεται» πίσω από το ΠΔ «Παυλόπουλου» και το θέμα γι' αυτήν ...θεωρείται «λήξαν». Οχι όμως και για τους συμβασιούχους του ΥΠΠΟ, που κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ