Τρίτη 5 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ
Μαχόμενη η ψήφος των δημοσιογράφων!

Ξεκινούν αύριο και ολοκληρώνονται την Πέμπτη, παράλληλα με τις αρχαιρεσίες στον ΕΔΟΕΑΠ

Η αφίσα της «Μαχόμενης Δημοσιογραφίας»
Η αφίσα της «Μαχόμενης Δημοσιογραφίας»
«Η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό. Οφείλουμε όλοι μαζί να δράσουμε. Να ανατρέψουμε, τώρα, τους συσχετισμούς στο ΔΣ υπέρ των αγωνιστικών δυνάμεων, ενισχύοντας αποφασιστικά το συνδυασμό "ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ"... Η ψήφος σου στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού είναι ψήφος για τα συλλογικά μας συμφέροντα».

Σημειώνοντας μεταξύ άλλων τα παραπάνω, η «Μαχόμενη Δημοσιογραφία» (την οποία στηρίζουν οι δυνάμεις του Αγωνιστικού Μετώπου Εργαζομένων στα ΜΜΕ) καλεί τα μέλη της ΕΣΗΕΑ να αξιοποιήσουν τις εκλογές που ξεκινούν αύριο 6 και ολοκληρώνονται μεθαύριο 7 του Ιούνη, για να στείλουν μήνυμα αντίστασης σε όσες δυνάμεις σχεδιάζουν, εφαρμόζουν και στηρίζουν την πολιτική που υπονομεύει τα συμφέροντά τους.

Συνολικά, οι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της «Μαχόμενης Δημοσιογραφίας» για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης φτάνουν τους 70. Για τα υπόλοιπα όργανα της ΕΣΗΕΑ, το Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων στα ΜΜΕ στηρίζει:

  • Για το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, τους Αποστολόπουλο Ιωάννη και Καρρέρ Αρη - Διονύσιο.
  • Για το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο τους Πριτσαπίδουλα - Γιαννακόπουλο Χρήστο - Ανδρέα και Τράιου Ελένη.
Μήνυμα του Νίκου Καραντηνού

Ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Νίκος Καραντηνός, συνδικαλιστής της ΕΣΗΕΑ και πρόεδρος σήμερα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αντιστασιακών Δημοσιογράφων, με αγωνιστικό του μήνυμα προς τη «ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ», εύχεται καλή επιτυχία στο συνδυασμό και σημειώνει:

«Οι αρχαιρεσίες που έχουμε μεθαύριο Τετάρτη και Πέμπτη, 6 και 7 Ιουνίου 2007, είναι από τις πιο κρίσιμες. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα έφοδο σε βάρος των εργαζομένων και φυσικά και των δημοσιογράφων. Η ΕΣΗΕΑ τον τελευταίο καιρό, έτσι νομίζω, έχει ρυμουλκηθεί σε μια κατάσταση "συναίνεσης" και η κατάσταση του κλάδου έχει χειροτερέψει, το καθεστώς της "γαλέρας" το ζουν σε πολλούς τόπους δουλιάς, οι συλλογικές συμβάσεις έχουν ουσιαστικά αχρηστευτεί και οι εκβιαστικές και τρομοκρατικές απολύσεις είναι καθημερινή απειλή.

Οι μεγαλοεκδότες κι από δίπλα οι λεγόμενοι "συνάδελφοι" διευθυντές, υποδιευθυντές, σύμβουλοι, δημιουργούν για τους εργαζόμενους δημοσιογράφους πλαίσιο προκάτ στη δουλιά μας. Ο κόσμος που τα παρακολουθεί μας φορτώνει όλα αυτά τα άνομα, τα δυσώδη, που βγαίνουν από τα δημοσιογραφικά προϊόντα.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες της "Μαχόμενης Δημοσιογραφίας", πάμε με το ψηφοδέλτιό σας στην κάλπη. Καλή επιτυχία για μια νέα περίοδο, αγωνιστική - δημοσιογραφική».

«Να αναστήσουμε την ελπίδα»

Την ανάγκη ενίσχυσης της «Μαχόμενης Δημοσιογραφίας» επισημαίνει και ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μανώλης Μαθιουδάκης, τονίζοντας: «Οι εκλογές της 6ης και 7ης Ιουνίου είναι κρίσιμες. Τα αποτελέσματά τους θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό, αν θα συνεχιστεί η απαξίωση της ΕΣΗΕΑ, η περαιτέρω γραφειοκρατικοποίησή της.

Η κυριαρχία των δυνάμεων του κυβερνητικού, φιλοεργοδοτικού συνδικαλισμού τη διετία που πέρασε έσπρωξε την Ενωση ακόμα πιο πίσω. Υπονόμευσε τη λειτουργία της Διασωματειακής Επιτροπής και την ενότητα και δράση των Ενώσεων του χώρου. Ανέκοψε τις όποιες ελπίδες είχαν δημιουργηθεί για ουσιαστική και αγωνιστική διεκδίκηση ΣΣΕ. Κατέστειλε κάθε προσπάθεια ενάντια στα φαινόμενα διαπλοκής που δημιουργούν πρόβλημα στον κλάδο. Επίσης επιδείνωσε τα εργασιακά, μισθολογικά κλπ. προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι.

Σήμερα, είναι ανάγκη να βάλουμε φραγμό στην κατρακύλα και να αναστήσουμε την ελπίδα. Πρέπει, γι' αυτό, μαζικά να ψηφίσουμε και ενισχύσουμε το ψηφοδέλτιο της "Μαχόμενης Δημοσιογραφίας", που αποτελεί εγγύηση για τη συνέχεια, για τον αγωνιστικό προσανατολισμό στην ΕΣΗΕΑ».

Εκλογές και στον ΕΔΟΕΑΠ

Τις ίδιες ημερομηνίες διεξάγονται και οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ στον ΕΔΟΕΑΠ. Το Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων στα ΜΜΕ καλεί σε μαζική υπερψήφιση των υποψηφίων Ζαχαρόπουλου Γιάννη, Μουσγά Γιώργου και Τράιου Ελένης και για την Εξελεγκτική Επιτροπή του ΕΔΟΕΑΠ του Καρρέρ Αρη - Διονύσιου.

Επίσης, για την ανάδειξη εκπροσώπων στον ΕΔΟΕΑΠ της Ενωσης Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθήνας (ΕΠΗΕΑ), η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία στην ΕΠΗΕΑ στηρίζει για το ΔΣ τους Διαμαντόπουλο Παναγιώτη και Σαντζαρίδη Παναγιώτη και για την Εξελεγκτική Επιτροπή τον Μπάρλα Κωνσταντίνο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ