Τρίτη 5 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ
Τη Δευτέρα η δίκη του Δημήτρη Αγκαβανάκη

Σέρνεται ξανά στο εδώλιο για την ανάρτηση αντιπολεμικού πανό στην Ακρόπολη, το 2003

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου σέρνεται για μια ακόμη φορά την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιούνη η συνεπής ταξική συνδικαλιστική δράση, καθώς επαναλαμβάνεται στα δικαστήρια της Αθήνας η εξ αναβολής δίκη του Δημήτρη Αγκαβανάκη, μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, με την κατηγορία ότι συμμετείχε στο κρέμασμα αντιπολεμικών πανό στην Ακρόπολη από τις ταξικές δυνάμεις, στις 15 Φλεβάρη 2003, μέρα αντιιμπεριαλιστικών συλλαλητηρίων σε όλη τη χώρα ενάντια στη δολοφονική επέμβαση στο Ιράκ. Η δίωξη ξεκίνησε επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και συνεχίζεται σήμερα από τη ΝΔ, με βασικό μάρτυρα κατηγορίας τον Ι. Δημακάκη, συνδικαλιστή της ΠΑΣΚΕ.

Απαιτώντας να σταματήσει τώρα η δίωξη, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον συναγωνιστή Δ. Αγκαβανάκη και να παραβρεθούν στη δίκη που θα γίνει στα δικαστήρια (πρώην Σχολή Ευελπίδων) στις 9 το πρωί στο κτίριο 7.

«Είμαστε υπερήφανοι ως ΠΑΜΕ που τότε όλη η ανθρωπότητα είδε την Ακρόπολη στολισμένη με το ΣΤΟΠ στον βρώμικο αμερικανοΝΑΤΟικό πόλεμο και έτσι μ' αυτήν την ενέργειά μας συμβάλαμε στην αντιιμπεριαλιστική αντιπολεμική αφύπνιση των λαών. Είμαστε υπερήφανοι που τα στελέχη του ταξικού κινήματος είναι στην πρωτοπορία, όχι μόνο για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων, αλλά και σε όλα τα μέτωπα της ταξικής πάλης και των κοινωνικών αγώνων», σημειώνει το ΠΑΜΕ και ξεκαθαρίζει:

«Προειδοποιούμε την κυβέρνηση και κάθε παρατρεχάμενο του ιμπεριαλισμού ότι δε μας τρομάζουν οι διώξεις τους, αλλά αντίθετα μας πεισμώνουν και μας ατσαλώνουν περισσότερο για να συνεχίσουμε ανυπότακτα αγωνιζόμενοι για τα δίκια των εργαζομένων, ενάντια στους καθημερινούς κοινωνικούς, αλλά και στους θερμούς βρώμικους πολέμους των καπιταλιστών ιμπεριαλιστών».

Να σταματήσει αμέσως κάθε δικαστική ή άλλη δίωξη σε βάρος του Δ. Αγκαβανάκη απαιτεί με ψήφισμά του και το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ