Τρίτη 5 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Δυναμική κινητοποίηση για το κτήμα Τατοΐου

Το φυσικό κάλλος του δάσους στο κτήμα Τατοΐου αντίκρισαν οι διαδηλωτές στην πορεία που έγινε
Το φυσικό κάλλος του δάσους στο κτήμα Τατοΐου αντίκρισαν οι διαδηλωτές στην πορεία που έγινε
«Το Τατόι τώρα στο λαό και όχι στο κεφάλαιο το ληστρικό». Αυτό ήταν το κεντρικό σύνθημα στην εκδήλωση που πραγματοποίησαν την Κυριακή το πρωί οι Κομματικές Οργανώσεις Αθήνας και Αττικής του ΚΚΕ έξω από την κεντρική πύλη του κτήματος Τατοΐου, με τους συγκεντρωμένους να απαιτούν να μη βγει «στο σφυρί» και αυτός ο ζωτικός πνεύμονας του Λεκανοπεδίου έκτασης 42.000 στρεμμάτων.

Η είσοδος στο καταπράσινο πυκνό δάσος στο κτήμα του Τατοΐου είχε στολιστεί από νωρίς την Κυριακή το πρωί με κόκκινες σημαίες και πλήθος κόσμου μαζί με πολλά παιδιά ανηφόρισαν στο σημείο συνάντησης. Ενα δάσος που επί 120 χρόνια το κατείχε η μοναρχία, ενώ στη συνέχεια, αν και το χρυσοπλήρωσε με 4,5 δισ. δρχ. ο λαός, έχει εγκαταλειφθεί, αφού στόχος των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι να το παραδώσουν στο μεγάλο κεφάλαιο προς εμπορική ...«αξιοποίηση».

Γι' αυτό και από την αρχή της κινητοποίησης με τη συναυλία που δόθηκε από το μουσικό συγκρότημα φίλων του ΚΚΕ με λαϊκά και αγωνιστικά τραγούδια, αλλά και στη συνέχεια στη συγκέντρωση και στην πορεία που έγινε μέχρι τα κτίσματα, η απαίτηση που διατρανώθηκε ήταν μία: Το δάσος στο κτήμα του Τατοΐου να είναι δημόσια λαϊκή περιουσία.

Στην κεντρική ομιλία ο Χρήστος Κολοβός, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, επισήμανε μεταξύ άλλων: «Αυτά τα 42.000 στρέμματα πρέπει να μείνουν στο λαό, να αξιοποιηθούν από το λαό και τη νεολαία. Να είναι δημόσια λαϊκή περιουσία, να αξιοποιηθούν για αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις, δωρεάν για τη νεολαία». Ο Κώστας Μαρκέτης, μέλος της Επιτροπής Πόλης της ΚΟ Αθήνας, σημείωσε: «Οι εργαζόμενοι πρέπει να εναντιωθούν και να αντιπαλέψουν την πολιτική που διαπνέεται από την αντίληψη - παραδοχή ότι η γη και γενικότερα το φυσικό περιβάλλον αποτελεί εμπόρευμα». Στις συνεχείς προσπάθειες να παραχωρήσουν στα ιδιωτικά συμφέροντα τον ορεινό όγκο της Πάρνηθας, αναφέρθηκε ο Βασίλης Τοπαλιανίδης, δημοτικός σύμβουλος της «Πανδημοκρατικής Συσπείρωσης Μενιδίου».


«Το Τατόι τώρα στο λαό και όχι στο κεφάλαιο το ληστρικό»
«Το Τατόι τώρα στο λαό και όχι στο κεφάλαιο το ληστρικό»

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ