Τρίτη 5 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε ισχύ ο νέος ΚΟΚ

Σε ισχύ τέθηκε, από προχτές, ο αναθεωρημένος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας προσανατολισμένος σε εισπρακτικού και κατασταλτικού χαρακτήρα μέτρα. Με επιβολή εξοντωτικών προστίμων στα 81 από τα 97 άρθρα του, αποδεικνύεται πως στόχος δεν είναι η βελτίωση της οδικής ασφάλειας αλλά το πώς θα γεμίσουν τα ταμεία. Γι' αυτό και προχωρούν στην καταστολή αντί να επανεξεταστούν τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της χώρας ή η έλλειψη προσχολικής ακόμα αγωγής σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Ετσι, μόλις σε μία μέρα (που συνέπεσε με την επιστροφή των εκδρομέων του διημέρου στην πρωτεύουσα), βεβαιώθηκαν 722 παραβάσεις εκ των οποίων οι 67 είναι πλημμελήματα. Από τις 655 που επέφεραν και πρόστιμα, τα 70 ήταν για παραβίαση ορίου ταχύτητας, 96 για μη χρήση κράνους, 13 για μη χρήση ζώνης, 20 για χρήση κινητών, 17 για παραβίαση σηματοδοτών, 4 για επικίνδυνους ελιγμούς και 99 για παράνομη στάθμευση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΚΚΕ είχε καταψηφίσει στη Βουλή το νέο ΚΟΚ και είχε ζητήσει την απόσυρσή του, καταγγέλλοντας πως διέπεται και από τελείως αντιεπιστημονικές αντιλήψεις για την αντιμετώπιση του όντως σοβαρού προβλήματος της οδικής ασφάλειας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ