Τρίτη 5 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΗ ΑΕ
Πρώτα απ' όλα η κερδοφορία

Στο πλαίσιο της «βελτίωσης της συνεργασίας μας με την τοπική κοινωνία», ενέταξε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ ΑΕ Τ. Αθανασόπουλος την απόφαση να συνεδριάσει το ΔΣ της Επιχείρησης σήμερα το πρωί στις εγκαταστάσεις της στην Κοζάνη. Μιλώντας την Κυριακή σε νομάρχες και βουλευτές από την Κοζάνη και τη Φλώρινα με την παρουσία του γγ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ο επικεφαλής της ΔΕΗ αφιέρωσε πολύ χρόνο για να σκιαγραφήσει τις προσπάθειες που γίνονται για την «ανακούφιση» των κατοίκων της περιοχής από τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που συνεπάγεται η λειτουργία των ορυχείων και των λιγνιτικών σταθμών.

Σε κάθε περίπτωση - παρότι αναφορά έγινε και στα οικονομικά οφέλη από τη δραστηριότητα της ΔΕΗ, απασχόληση, έσοδα, τηλεθέρμανση κλπ. - ο κ. Αθανασόπουλος έκανε σαφές ότι ανάμεσα στους βασικούς άξονες της νέας επιχειρηματικής στρατηγικής που θα χαράξει σύντομα η ΔΕΗ για τα επόμενα χρόνια είναι και «η αλλαγή νοοτροπίας διοικούντων και εργαζομένων και η συνειδητοποίηση των παραμέτρων της ανταγωνιστικής αγοράς». Κάτι που προϊδεάζει για μια σκληρή «ιδιωτικοοικονομική» αντιμετώπιση των εργασιακών σχέσεων, αμοιβών και άλλων δικαιωμάτων των εργαζομένων στη ΔΕΗ. Δεν παρέλειψε να προσθέσει πως «ύψιστος στρατηγικός στόχος» της επιχείρησης είναι «η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς μας και η βελτίωση των οικονομικών μας επιδόσεων», υπονομεύοντας κάθε άλλη αναφορά στις «καλές σχέσεις» και τις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες της επιχείρησης.

Το επιχειρησιακό σχέδιο αναμένεται να είναι έτοιμο τον Οκτώβρη. Προς το παρόν, όπως είπε ο Τ. Αθανασόπουλος, στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας είναι σε εξέλιξη τα έργα: Υδροηλεκτρικό Ιλαρίωνα, 157,3 ΜW, προϋπολογισμού 220 εκατ. ευρώ με ολοκλήρωση το 2010. Φράγμα Παπαδιάς - Υδρευση ΑΗΣ Μελίτης, 55 εκατ. το 2008. Νέος αγωγός υδροδότησης των ΑΗΣ Δυτ. Μακεδονίας από τη λίμνη Πολυφύτου, 24 εκατ., το 2007. Μια νέα λιγνιτική μονάδα στη Δυτική Μακεδονία το 2013.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ