Σάββατο 26 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Επιλογές
Θεατρικές βραδιές

«Ερωτευμένη νεκρή» στο «Αμφι-Θέατρο»
«Ερωτευμένη νεκρή» στο «Αμφι-Θέατρο»
Στο «Παλλάς» τη Δευτέρα (9 μ.μ.) δίνεται η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας παράστασης του διάσημου σκηνοθέτη Ρόμπερτ Γουίλσον, στα πλαίσια του φεστιβάλ «Θέατρο πέρα από τα όρια». Τίτλος της «Το πέταγμα του βλεφάρου» και πηγές έμπνευσής της ποιήματα του Τζελαλουντίν Ρούμι και η μουσικοχορευτική παράδοση των δερβίσηδων. Με επίκεντρο τρεις γενιές -παιδί, πατέρας, παππούς- η παράσταση «περιπλανάται» σε φανταστικά δωμάτια, όπου ξεδιπλώνεται το αέναο της ανθρώπινης ζωής και το ά-χρονο και διαχρονικό της «φιλοσοφίας» των σουφί. Η παράσταση μετρά περισσότερα από 50 κοστούμια και αλλαγές 7 σκηνικών για τις ισάριθμες σκηνές, που τελειώνουν με ένα επεισόδιο με καθρέφτες. Η μουσική και η διεύθυνση της ζωντανής ορχήστρας είναι του Κουντσί Εργκουνέρ. Ο δημοφιλής στην πατρίδα του Τουρκία ηθοποιός Σουνεΐτ Τουρέλ απαγγέλλει αποσπάσματα από ποιητικές συλλογές του Ρούμι, στην αρχαία περσική διάλεκτο φαρσί. Συμμετέχουν Τούρκοι μουσικοί, τραγουδιστές και χορευτές. Η παράσταση θα επαναληφθεί στις 29, 30, 31/5.

  • Μέχρι τις 31/5 (9 μ.μ.) θα παίζεται η «Η ερωτευμένη νεκρή» του Τεοφίλ Γκοτιέ στο «Αμφι-Θέατρο». Μετάφραση: Εφη Γιαννοπούλου. Δραματοποίηση - σκηνοθεσία: Κατερίνα Ευαγγελάτου. Σκηνικό - κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης. Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος. Παίζουν: Στεφανία Γουλιώτη, Τάσος Δαρδαγάνης, Χρήστος Μαλάκης, Νικόλας Παπαγιάννης.
  • Στο «Ηβη» (Σαρρή 27) παρουσιάζεται σήμερα και αύριο (9 μ.μ.) η «Η Αγία Ιωάννα των Σφαγείων» του Μπρεχτ, από τον πολιτιστικό όμιλο φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • Ο θίασος «Ασκηση» (Φραγκούδη 18-20, πίσω από το Πάντειο) ανεβάζει σήμερα (και μέχρι τη 1/6) στο ομώνυμο θέατρό της τον τσεχοφικό «Βυσσινόκηπο» (θα επαναληφθεί το χειμώνα), σε μετάφραση Αρετής Μαθιουδάκη, σκηνοθεσία Περικλή Μουστάκη, σκηνικά - κοστούμια Αγγελου Αγγελή, μακιγιάζ Αγγελου Μέντη, μουσική επιμέλεια Βασιλικής Λεοντάρη, φωτισμούς Παναγιώτη Μανούση. Παίζουν: Γιάννης Ιωάννου, Ελένη Κουβακά, Θανάσης Κουβούσης, Ελισάβετ Λουμπαρδιά, Στέφανος Λώλος, Ελένη Μαούνη, Σώζων Μπέσης, Κων/νος Παπαθεοδώρου, Ματίνα Περγιουδάκη, Λύσανδρος Σπετσιέρης, Δώρα Στυλιανέση, Φιντέλ Ταλαμπούκας.

Ο Ρόμπερτ Γουίλσον σε πρόβα για «Το πέταγμα του βλεφάρου», με το μικρό πρωταγωνιστή και χορευτές
Ο Ρόμπερτ Γουίλσον σε πρόβα για «Το πέταγμα του βλεφάρου», με το μικρό πρωταγωνιστή και χορευτές

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ