Παρασκευή 11 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15 ΤΟΥ ΜΑΗ
Την Τρίτη κανείς στο μεροκάματο!

Διευρύνεται το μέτωπο των συνδικάτων που καλούν στην κινητοποίηση με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ

Σε απεργιακό συναγερμό για την Κοινωνική Ασφάλιση βρίσκονται τα ταξικά συνδικάτα σε όλη τη χώρα
Σε απεργιακό συναγερμό για την Κοινωνική Ασφάλιση βρίσκονται τα ταξικά συνδικάτα σε όλη τη χώρα
Λίγα μόλις 24ωρα πριν από την πανεργατική πανελλαδική απεργία την Τρίτη 15 του Μάη, νέες αποφάσεις συνδικάτων προστίθενται στο απεργιακό μέτωπο που συγκροτούν οι ταξικές δυνάμεις, καλώντας στις κατά τόπους συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, με κεντρική αυτή της Αθήνας, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Οι προσυγκεντρώσεις έχουν οριστεί για τις 9.30 π.μ. ως εξής:

  • Πλατεία Κάνιγγος: Τα σωματεία του ιδιωτικού τομέα και οι πρώην ΔΕΚΟ.
  • Ομόνοια: Οι εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς των συνοικιών της Αθήνας, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στο Δημόσιο και οι εκπαιδευτικοί.

Με πλαίσιο αιτημάτων που ξεσκεπάζει τους πραγματικούς πολιτικούς ενόχους της διαχρονικής καταλήστευσης των ταμείων και αναδεικνύει την αναγκαιότητα οι εργαζόμενοι να αξιοποιήσουν και αυτή την απεργία για να στείλουν βροντερό μήνυμα καταδικής της αντιασφαλιστικής πολιτικής ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, στην απεργία καλούν ακόμα η Ομοσπονδία Λογιστών, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης και το Σωματείο Υπαλλήλων Οδοντοτεχνιτών Αθήνας.

Σήμερα, οι περιοδείες συνεχίζονται στους παρακάτω χώρους: ΕΣΔΚΝΑ, «Σβάμπε», «Ζωγόπουλος», «Βικτώρια», «Εδραση», «Ελκο», «Ελίτ», BSB, «Μοτίβο», «Τσιφ», «Πέρλα» και στις βιοτεχνίες στα Πατήσια. Σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για το Ασφαλιστικό, καλεί και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας.

Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. Με γενικές συνελεύσεις σε χώρους δουλιάς, εξορμήσεις και περιοδείες, οι ταξικές δυνάμεις προετοιμάζουν την απεργία και στον Πειραιά. Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στον Ηλεκτρικό Σταθμό Πειραιά. Τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης έχουν ήδη πάρει απόφαση για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία, ενώ σήμερα έχουν προγραμματιστεί γενικές συνελεύσεις στα εργοστάσια «ΜΙΝΕΡΒΑ», «ΚΟΛΓΚΕΪΤ».

Η Ναυτεργατική Συνδικαλιστική Κίνηση (ΝΣΚ), με ανακοίνωσή της προς τους ναυτεργάτες, χαιρετίζει την καθολική τους συμμετοχή στην απεργία της Πρωτομαγιάς, τονίζοντας ότι αυτή η αγωνιστική διάθεση πρέπει να συνεχιστεί με την ενίσχυση των δυνάμεων της ΝΣΚ στα σωματεία για την ανατροπή των συμβιβασμένων διοικήσεων και την αλλαγή συσχετισμών στην ΠΝΟ.

Η παράταξη Δημοκρατική Αγωνιστική Ενότητα Πλοιάρχων (ΔΑΕΠ) με ανακοίνωσή της καλεί ανθυποπλοιάρχους, υποπλοιάρχους, πλοιάρχους να διαμορφώσουν αγωνιστική συσπείρωση που θα παλεύει για τα δικαιώματα των ναυτίλων αξιωματικών, για τα συμφέροντα όλων των ναυτεργατών. Η αρχή, όπως τονίζει, πρέπει να γίνει με τη μαζική συμμετοχή όλων στις εκλογές της Ενωσης Πλοιάρχων (ΠΕΠΕΝ) και στη γενική συνέλευση που θα γίνει στις 22 και 23 Μάη, καταδικάζοντας με την ψήφο τους τη σημερινή διοίκηση της ΠΕΠΕΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ