Παρασκευή 11 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΩΝ
Πρωτοστατεί σε ανατροπές στο ωράριο

Διάπλατα ανοίγει ο δρόμος για την ελαστικοποίηση των ωραρίου των εργαζομένων στη Νομαρχία Αθηνών. Με αίτημα του νομάρχη Γ. Σγουρού προς το υπουργείο Εσωτερικών, καθιερώνεται η λειτουργία εννέα υπηρεσιών και Διευθύνσεων της Νομαρχίας σε 24ωρη βάση, καθώς και κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες μέρες.

Τη σχετική απόφαση υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Αττικής, Χ. Μανιάτης - όπως προβλέπεται από τον περσινό νόμο της κυβέρνησης για την καθιέρωση νέου ωραρίου στις δημόσιες υπηρεσίες - και ανακοίνωσε, πανηγυρικά μάλιστα, ο Γ. Σγουρός σε συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Η απόφαση αφορά τις Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Πρόνοιας, Πολεοδομιών, Μεταφορών, Εμπορίου, Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης, Κτηνιατρικής, Περιβάλλοντος καθώς και τους υπαλλήλους διαφόρων υπηρεσιών που συμμετέχουν σε Μεικτά Κλιμάκια Ελέγχου.

«Προκλητική και απαράδεκτη» χαρακτηρίζει την απόφαση η Κίνηση Εργαζομένων Νομαρχίας Αθηνών. Σε σχετική ανακοίνωσή της τονίζει: «Με πρόσχημα την εξυπηρέτηση και προστασία του πολίτη στηρίζουν τη μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων, καταπατούν δικαιώματα που καταχτήθηκαν με θυσίες και αγώνες. Ο απλήρωτος χρόνος της δουλιάς μας θα μεγαλώσει, η εντατικοποίησή της επίσης». Και καλώντας σε αγώνα, εκτιμά ότι αυτή η απόφαση θα εφαρμοστεί αρχικά στα κλιμάκια ελέγχου και θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες υπηρεσίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ