Παρασκευή 11 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΝΟ
Στηρίζει το νομοσχέδιο - «σκούπα»

Καταγγελία των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ - ΠΕΣ ΝΑΤ

Ούτε τα προσχήματα δεν τηρεί πλέον η νόθα πλειοψηφία της διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εφοπλιστών και την πολιτική που διαμορφώνουν υπέρ των εφοπλιστικών συμφερόντων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Χτες ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς, αυθαίρετα, χωρίς να υπάρχει καμία απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, εμφανίστηκε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για να υπερασπιστεί το πολυνομοσχέδιο που έχει καταθέσει ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννης, με το οποίο απαλλάσσονται και οι ποντοπόροι εφοπλιστές από τις ασφαλιστικές τους εισφορές προς το ΝΑΤ, πλήττεται η 10μηνη λειτουργία των ακτοπλοϊκών πλοίων και συνολικά συνθλίβει ναυτεργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις.

Με δελτίο Τύπου τα ταξικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και Ενωση Συνταξιούχων - ΝΑΤ (ΠΕΣ - ΝΑΤ), καταγγέλλουν τον Γ. Χαλά ως «πειθήνιο όργανο των εφοπλιστών». «Δεν έχει απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής για να την εκπροσωπήσει στη Βουλή - τονίζουν - αλλά έχει τη σιωπηρή συναίνεση και ανοχή της νόθας πλειοψηφίας της ΠΝΟ που υπηρετεί τα συμφέροντα του ΥΕΝ και των εφοπλιστών». Τα σωματεία επισημαίνουν ότι ο Γ. Χαλάς αυθαίρετα και πραξικοπηματικά είχε αρνηθεί να συγκαλέσει συνεδρίαση της Εκτελεστικής, άρνηση που υποδηλώνει ότι η νόθα πλειοψηφία έχει πλήρη επίγνωση πως βρίσκεται σε αντίθεση «με το σύνολο της ναυτεργατικής οικογένειας εν ενεργεία και συνταξιούχων και γι' αυτό κρύβονται».

Τα σωματεία καλούν τους ναυτεργάτες και όλους τους εργαζόμενους αποφασιστικά να καταδικάσουν «αυτά τα εκφυλιστικά φαινόμενα στο ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα», να αναπτύξουν πολύμορφες και απεργιακές κινητοποιήσεις και καταθέτουν ξανά το αίτημά τους για συνεδρίαση της Εκτελεστικής της ΠΝΟ, με την παρουσία ναυτεργατών, για να αποφασίσει αγωνιστικές κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ